Gündem Kadınlar istihdama çocuklarla katılacak

Kadınlar istihdama çocuklarla katılacak

04.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partisine sunduğu ekonomi programında kreş eğitiminin kadınların istihdama katılmasında önemli bir döngü olduğunu belirterek ‘daha çok kreş, daha çok iş alanı’ önerisi getirdi

Kadınlar istihdama çocuklarla katılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partisinin Belek kampında ekonomik stratejinin ne olması gerektiğine dair yaptığı sunumda ‘orta gelir tuzağından kurtulmak gerektiğini savundu; kadınların istihdama katılması için ise kreş önerisi sundu.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında hafta sonu Antalya Belek’te toplanan CHP kampında Genel Başkan Yardımcısı Böke, ekonomik stratejiye ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Böke, “insan odaklı ekonomi” temeline oturttuğu sunumunda, orta gelir tuzağına dikkati çekti.
Böke, sunumunda, “Siyasi tercihler sonucunda ortaya çıkan orta gelir tuzağı bir kader olarak sunuluyor. Oysa bu bir kader değil. Bizim politikalarımızla Türkiye orta gelir tuzağından kurtulur” dedi. “Orta gelirsizlik tuzağı”nın da bulunduğuna işaret eden Böke, genç işsizlik oranının yüzde 18,2’ye ulaştığına dikkati çekti.

‘Tek kanatlı uçak’
Kadın istihdamına da dikkati çeken ve bu durumu, “Türkiye tek kanatlı uçak” ifadesiyle niteleyen Böke, “Her iki kadından birisi hayatının bir noktasında iş arıyor ama uzun soluklu bir çalışma hayatını tercih etmiyor. Evlenen ve çocuk sahibi olan kadın işgücü piyasasından çıkıyor” ifadesini kullandı. Çalışmak isteyen kadınların, bakmaları gereken çocukları ve ebeveynleri olduğuna işaret eden Böke, “Yaygın kreş eğitimi verilecek. Belediyelerimizin yaptığı tüm Türkiye’ye taşınacak. Her 1 TL kreş yatırımı 7 TL üretim yaratıyor. Sadece kadınlar iş sahibi olmuyor, kreşe giden çocuklar da ileride daha yüksek gelir elde ediyor. Türkiye’de okul öncesi eğitim alanlar akranlarından 1,5 yıl öndeler. Yaşlı bakım merkezleri açılacak. Babalık izinleri annelik izinlerine eşitlenecek. Ekonomik durumu iyileşen annelerimiz çocuklarının eğitimine daha çok yatırım yapıyor” önerisini dile getirdi.