Gündem ‘Kadınlar yaşasın diye’ şarkılar söylenecek

‘Kadınlar yaşasın diye’ şarkılar söylenecek

01.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun organizasyonu ile düzenlenen ‘Kadınlar Yaşasın Diye’ konserinde şarkılar kadınlar için söylenecek. 3 Ocak Perşembe akşamı Kadıköy Sahne’de gerçekleştirilecek dayanışma konserinde Melis Danişmend, Özge Fışkın, Kalben, Deniz Tekin, Nilipek, Can Güngör, Pinhani sahne alacak.

‘Kadınlar yaşasın diye’ şarkılar söylenecek

Konser öncesi konuştuğumuz Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav, 2018’in kadınlar için tüm dünyada canlı bir mücadele ile geçtiğini belirterek “İrlanda’da ‘kürtaj hakkı’, İzlanda’da ‘eşit işe eşit ücret hakkı’ kazanıldı, İsveç’te ‘rıza yasası’ onaylandı, #metoo eylemi tüm dünyaya yayıldı. Türkiye’de Kadriye Moroğlu Lisesi’nde yaşanan tacizi öğrencilerin ortaya çıkarması, Şule Çet olayının üzerine gidilmesi, Sıla Gençoğlu’nun şiddete sessiz kalmaması, Adalet Bakanlığı’nın kadınlara yönelik suçlarda ‘ivedilikle gereği yapılsın’ genelgesi yayımlaması en önemli kazanımlarımız. Mücadelemizi 2019 yılında da da sürdüreceğimizi göstermek için, kadınlara ‘yalnız değilsiniz’ demek için dayanışma konserinde buluşacağız. Birbirimize en çok ihtiyacımız olduğumuz bir dönemde sesimizi yükseltmemiz gerekli’’ dedi.

Haberin Devamı

Konserde sahne alacak müzisyenlerden Melis Danişmend ise şunları söyledi: “Öncelikle kadın ve erkek herkese kapımızın açık olduğunu hatırlatmak istiyorum. Sadece kadınların kadınlara destek olması değil, erkeklerin de bu mücadeleye katılması, kafalardaki karanlık zihniyetin değişmesi çok önemli. O gece orada olan herkes Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun kadın ve çocuk istismarı davalarındaki kararlı mücadelesine destek olacak. Müzisyenlerin ve mekanın gönüllü olarak katıldığı bu organizasyonda, müziğin birleştirici ve değişim yaratabilen gücünü kullanarak kadınların özgürce ve umutla yaşayabilmeleri için yapılan çalışmalara katkı sağlamak istiyoruz. Kadınların hep güçlü olmasını ya da içlerindeki gücü hatırlamasını istiyorum.”