Gündem Kadir Has Üniversitesi başıradan başarıya koşuyor

Kadir Has Üniversitesi başıradan başarıya koşuyor

15.06.2016 - 15:09 | Son Güncellenme:

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri 2015-2016 öğretim yılında 56 ödül kazandı.

Kadir Has Üniversitesi başıradan başarıya koşuyor

Kadir Has Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, 2015-2016 Akademik Yılı’nda gerek kendi alanlarında, gerekse de sportif branşlarda ödüle doymadı. Akademik yıl boyunca çeşitli branş ve derecelerde onlarca başarıya imza atan KHAS’lılar reklamdan tasarıma; hukuktan spora tam 56 ödül kazandı.

Türkiye’nin en aktif vakıf üniversitelerinden Kadir Has Üniversitesi, 2015-2016 Akademik Yılı’nda adeta ödüle doymadı. Türkiye’nin en prestijli yarışmalarından, spor müsabakalarına kadar birçok alanda kürsüye çıkan Kadir Has Üniversitesi öğrenci ve öğretim üyeleri, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Reklam ve tasarıma damga vurdular

Mediacat Dergisi tarafından organize edilen ve Brandweek kapsamında düzenlenen Young Felis by Vodafone yarışmasında Kadir Has Üniversitesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri 1’inci ve 3’üncü oldu. Büyük jüriye sunum yapan Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinden dört ekip Felis’te ilk 10’a kalırken, final sonunda ekiplerden biri birinci, biri ise üçüncü seçildi. Ayrıca A Awards Açıkhava Reklam Yarışması’nın ‘Üniversite Medya Junior’ kategorisinde yarışan Kadir Has Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu gruplardan, ‘Hava Açık’ grubu üçüncülük; ‘Beşi Bi Yerde’ ise birincilik ödülü aldı. Öte yandan Vodafone sponsorluğunda düzenlenen Adventure'da FreeZone Festivali için ürettikleri yaratıcı kampanyayla Reklamcılık ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden oluşan ekip, yarışmada ikinci oldu ve Avrupa'nın en prestijli reklamcılık yarışmalarından olan ve Roma'da düzenlenen EuroBest'e katılma hakkı kazandı.

Kristal Elma’da tam 8 ödül

Reklam dünyasının en prestijli ödülü kabul edilen Kristal Elma’ya damga vuran Kadir Has Üniversitesi iki Kristal Elma, beş Gümüş Elma ve bir Bronz Elma aldı. Kazanılan ödüllerin ağırlıklı olarak mobil ve internet mecrasına yönelik yapılan çalışmalar olması sektör temsilcileri tarafından dikkat çekti.

Geleceğin patronları KHAS’dan

Kadir Has Üniversitesi’nin fen alanındaki öğrencileri 2015-2016 Akademik Yılı’nda sosyal bölümlerden geri kalmadı. Kadir Has Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencileri, Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi ve Finansbank’ın ortaklaşa yürüttüğü, European Fund For Southeast Europe (EFSE) destekli Geleceğin Patronları Yarışması’nda ‘Polizom’ isimli projeleri ile 850 yarışmacıyı geride bırakarak finale kaldı. Öğrenciler, Finansbank Genel Müdürlüğü’nün yer aldığı Kristal Kule’de gerçekleştirilen final gecesinde görücüye çıkan Polizom projesiyle üçüncülük ödülüne layık görüldüler.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ayrıca, TİM, İKMİB ve İDDMİB’in düzenlemiş olduğu 2. Plastik ve Metal Ambalaj Tasarımı yarışmasında da bir üçüncülük ve iki mansiyon ödülüne layık görülerek önemli başarılara imza attılar.

Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü, Prof. Dr. Dikmen Gürün’e verildi

Türkiye’nin en prestijli tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin en büyük ödülü bu yıl Kadir Has Üniversitesi’nin oldu. Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dikmen Gürün, tiyatro sanatına katkıları nedeniyle Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne layık görüldü. Bu yıl 20’nci kez düzenlenen Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, tiyatro alanında Türkiye’nin en prestijli ödülleri olarak biliniyor. Türk tiyatrosunun ilk kadın oyuncusu olan Afife Jale adına düzenlenen ödüller, dört özel kategorinin yanında 11 ayrı kategoride, tiyatro sanatında yılın en iyilerini belirliyor. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü, Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin en önemli kategorisi olarak kabul ediliyor. Ödül, çalışmalarıyla Türk tiyatrosunun gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş kişilere takdim ediliyor.

Sanat, İletişim, Fizik ve Hukuk alanlarında önemli başarılara imza atıldı

Kadir Has Üniversitesi’ne bir ödül de Altın Koza’dan geldi. Türkiye sinema endüstrisinin en önemli ödüllerinden biri olan ve bu yıl 22’ncisi düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nde ‘Umut Vadeden Genç Kadın Oyuncu’ ödülünü, ‘Nefesim Kesilene Kadar’ filmindeki performansıyla bir Kadir Has Üniversitesi öğrencisi kazandı.

Türkiye Elle Decoration International Design Awards kapsamında ‘Yılın Genç Tasarımcısı’ ödülü Kadir Has Üniversitesi Tasarım Bölümü yüksek lisans öğrencisine verildi. İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencisi ise, THY’nin hizmetlerini genişletmek ve iyileştirmek için düzenlediği ‘İnovasyonla Uçuyoruz Yarışması’nda geliştirdiği fikriyle bir haftalık San-Francisco seyahati kazandı.

Öte yandan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Mohamed Bin Zayed Vakfı'nın Dugon ve Yosun Koruma Projesi için hazırladığı halkla ilişkiler projesiyle Global Communications Project (GlobCom) yarışmasından birincilikle döndü. 15 farklı ülkeden gelen 300'ü aşkın halkla ilişkiler öğrencisiyle beraber sanal takımlar oluşturarak bir dönem boyunca Mohamed Bin Zayed Vakfı ile çalışıp; vakıf için halkla ilişkiler stratejileri üreten öğrenciler, Başkent Abu Dhabi’de yapılan finalde dokuz rakibi geride bırakarak zirveye çıktı.

Sporda da lider

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ve spor kulüpleri, 2015-2016 Akademik Yılı’nda sporda da kürsüden inmedi. Kadir Has Üniversitesi Erkek Voleybol Takımı ile Futsal Takımı, sezon sonunda elde ettikleri derecelerle bir üst lige yükseldi. Üniversitelerarası İstanbul Futbol 1. Ligi’nde mücadele eden Kadir Has Üniversitesi Futbol Takımı da ligi ikinci bitirerek Süper Lig’e terfi maçları oynamaya hak kazandı.

16 Nisan 2016’da gerçekleştirilen 5. Haliç Dostluk Kupası’nı kazanan Kadir Has Üniveristesi kürek ekibi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çerçevesinde Türkiye Kürek Federasyonu’nca gerçekleştirilen şampiyonada takım halinde birincilik kürsüsüne çıktı.

Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, bireysel sporlarda da başarıdan başarıya koştu. Öğrenciler, 30 Mart-1 Nisan 2016 tarihlerinde Isparta’da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Squash Şampiyonası’nda erkeklerde şampiyonluğa ulaşırken, kadınlarda ikincilik kürsüsüne çıktı. Yüzmede ise 12-15 Mayıs 2016 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Üniversitelerarası Türkiye Yüzme Şampiyonası’nda erkekler 200 ve 400 metre serbest stilde şampiyonluğa ulaştı.

Son olarak da, 5 Haziran 2016 tarihinde 12 üniversite ile 4 spor kulübünden 110 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen Kadir Has Üniversitesi 14. Kürek Yarışları’nda üniversiteler arasında Kadir Has Üniversitesi öğrencileri birincilik kupasını kaldırdı.