Gündem Kafeler ne zaman açılacak 2021? Son dakika mekanlar, kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak mı?

Kafeler ne zaman açılacak 2021? Son dakika mekanlar, kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak mı?

04.03.2021 - 11:13 | Son Güncellenme:

Kafelerle ilgili gelişmeler gündemde araştırılıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda tedbirler alındı ve kısıtlamalar getirildi. Kafelere getirilen kısıtlama sonrasında ise kafeler, restoranlar ve mekanların açılacağı tarih merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün normalleşme ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.Peki kafeler ne zaman açılacak 2021?

Kafeler ne zaman açılacak 2021 Son dakika mekanlar, kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak mı

Kafeler ne zaman açılacak? sorusunun cevabı merak ediliyor. Kafeler belirli saatler arasında gel al hizmeti ve online sipariş hizmeti veriyor. Kafeler, restoranlar ve mekanlara getirilen kısıtlamalarla ilgili gelişmeler araştırılıyor. Peki mekanlar, kafeler, restoranlar ve lokantalar açılacak mı?

Haberin Devamı

KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde normalleşme adımları ile ilgili şu paylaşımı gerçekleştirdi; "Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşecegiz. 1 Mart itibariyle süreç belirlenen kriterler çerçevesinde dört risk seviyesinde Valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak."

Kafelerle ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Kafelerle ilgili gözler kabine toplantısına çevrildi.

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada; "İller düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olduğunu her hafta bilmiş olacak. İki haftada bir de uygulama ile ilgili hangi ilin, hangi kararı alması gerektiği de zaten belli olmuş olacak. Bununla ilgili eğitim dahil olmak üzere bütün detaylar, pazartesi günü kabinede gündeme alınmış olacak. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız gerektiğinde, tensip buyurursa açıklarlar." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası basın mensuplarına normnalleşme ile ilgili şu açıklamayı yaptı; Bizim bir bilim kurulumuz var. Bilim Kurulu'nun çalışmaları Kabine'nin önüne gelecek. Bunun çalışmasını yapacağız. Ne denli istatistiki eğriler nereler varıyor. Sağlık Bakanımız bize sunum yapacak. Ne tedbirler alabiliriz? Lokantalar ile ilgili neler yapmamız gerekir, otellere varıncaya kadar bunların kararlarını Pazartesi günü Kabine'de alacağız.