Gündem Kağızman’da PKK mayınına basan asker şehit oldu

Kağızman’da PKK mayınına basan asker şehit oldu

01.08.2015 - 13:59 | Son Güncellenme:

KARS’ın Kağızman ilçesi ile Karakurt arasında yol kesen PKK’lıların araçları yakmasının ardından trafiğe kapatılan karayolunda teröristlerce yerleştirilen mayına basan Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe şehit oldu.

Kağızman’da PKK mayınına basan asker şehit oldu

Terör örgütünün Kağızman Belediyesine ait otobüs, 1 TIR ve 3 kargo kamyonunu yakmasından sonra bugün saat 12.30’da bölgede araştırma yapıldığı sırada teröristlerce tuzaklanmış mayının patlaması sonucu 35 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe ağır yaralandı. Uzman Çavuş Gökçe kaldırıldığı Kağızman Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit düştü. Şehit Uzman Çavuş Ali Gökçe’nin cenazesi, memleketi olan Osmaniye’ye gönderilecek.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

GENELKURMAY : ARAÇLARIN YAKILDIĞI MEVKİİDE İNCELEME YAPILDIĞI ESNADA MAYIN PATLADI

Genelkurmay Başkanlığı, Kars'ın Kağızman İlçesi Karakurt mevkiinde PKK'lıların araç yakmasının ardından bugün trafiğe kapatılan yolda mayına basan askerin şehit olması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "31 Temmuz 2015 günü teröristlerce Erzurum-Kağızman-Iğdır karayolunda dört aracın yakılması sonrası, 01 Ağustos 2015 günü saat 12.30'da araçların yakıldığı mevkiide inceleme yapıldığı esnada Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin önceden bölgede tuzakladığı bir mayının patlaması sonucu bir Uzman Çavuşumuz ağır yaralanmıştır. Kahraman Uzman Çavuşumuz tahliye edildiği Kağızman Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Haberin Devamı

PKK O YOLU 10 GÜNDE 2 KEZ KESTİ

ERZURUM- Iğdır karayolunun, PKK’lı teröristlerin son 10 günde 2 kez kestiği Karakurt- Kağızman arası, güvenlik nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Karakurt vadisinin ulaşıma güvenlik nedeniyle kapıtılması üzerine trafik polisleri, sürücülere Kars karayolunu kullanmalarını bildiriyor.

Karakurt ile Kağızman arasındaki Karakurt vadisinde teröristler 21 Temmuz ve 31 Temmuz geceleri iki eylem yaptı. Aras Nehri kenarından devam eden 64 kilometrelik Karakurt- Kağızman arasındaki vadiye dağlardan inen teröristler, yolda barikat ve hendek kazarak ulaşımı durduruyor. İlk eylemde 8 TIR, 2 kamyon ve 2 otomobili yakan 20 kişilik terörist grup, dün geceki ikinci eylem için yine aynı yöntemlerle yolu kesti. Erzurum’dan Kars’ın Kağızman İlçesine gitmek için yola çıkan ve içinde 36 yolcu bulunan Kağızman Belediyesine ait otobüsü durdurdular. Yolcuları 2 saat alıkoyan teröristler, otobüsle birlikte 1 TIR ve 3 kargo aracını yaktılar. Her iki eylemde de iletişimi kesmek için cep telefonlarını toplayan teröristler, yolcu ve sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Olayın öğrenilmesinin ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar sürüyor.

Haberin Devamı

Kağızman’a gelirken bir süre alıkonulanların yakınları, "Kağızman - Karakurt karayolu yakın ama tehlikeli. 10 günde ikinci kez kesildi. Bu yolun özellikle geceleri açık tutulması, PKK’nın eylem yapmasına fırsat tanıyor. Karayolunda güvenlik sağlanamıyorsa, açık tutulup vatandaşların can ve mal güvenliği tehlikeye atılmasın" diye konuştular. Iğdırlı kamyon şoförü Halil Aksoy ise "Kağızman çıkışında devlet yetkililerini bekliyorum. Bıktık böyle yaşamaktan" dedi.

Karakurt- Kağızman karayolunun kapatılması üzerine ulaşım, Erzurum- Sarıkamış- Kars- Kağızman - Iğdır karayolundan yapılmaya başlandı. Kağızman’ın Dörtyol mevkisini dubalarla ulaşıma kapatan trafik polisleri, gelen sürücülere Kağızman- Karakurt karayolunun her iki taraftan ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, alternatif yolları kullanmalarını istiyorlar.