Gündem Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

11.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Can dostlarımız deprem felaketinde hem insanların yardımına koştu hem de zorluklarla baş edip, sağ olarak enkaz altından çıkarak hepimize umut oldu.

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

Deprem bölgesinde herkes tüm gayretiyle enkaz altında hayatta olanları çıkarmaya çalışıyor. Her tanık olduğumuz mucize az da olsa yüreklerimize su serperken can dostlarımız da hem hayat kurtararak hem de kendileri enkaz altından kurtarılırken, yeni mucizelere tanıklık etmemizi sağlıyor. Köpekler insanların bu çalışmalardaki en büyük yardımcısıyken, bir kedi ise üç canın sağ olarak kurtulmasına yardım etti. 

Haberin Devamı

ENKAZDAN AYRILMADI

Malatya’daki arama kurtarma ekiplerine rehberlik eden kedi sayesinde 75 yaşında bir kadınla, 5 ve 7 yaşlarındaki Furkan ile Doğukan enkaz altından çıkarıldı. Arama kurtarma ekibinin şefi çalışmalar sürerken, kedinin enkaz başından ayrılmadığını ve sürekli altına girmeye çalıştığını gördüklerini söyleyerek, onu takip ettiklerini ve bu sayede önce 75 yaşındaki kadına, ardında da iki çocuğa ulaştıklarını anlattı. DHA, İHA

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

EN BÜYÜK YARDIMCILARI

Ülkemize koşup yeni canlar bulmak için canla başla çalışan arama kurtarma ekiplerinin en büyük yardımcıları köpekler... İspanyol Bomberos Girecan isimli 100 kişilik gönüllü arama-kurtarma ekibi de patili dostlar sayesinde enkaz altındaki depremzedelerin sağ olarak kurtulmasını sağlıyor. Pek çok canın sağ olarak enkazdan kurtulması için çalışan Angel Maratallo’nun en büyük yardımcısı Pina. Jose Medina ise Birras ile can kurtarmaya devam ediyor. Ekip, kendilerine en büyük yardımı köpeklerinin yaptığının altını çiziyor. Eren Aka Milliyet

Haberin Devamı

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

HAYVANLARA SAHRA ÇADIRI

Hatay’da yıkıntılar içinden çıkarılan ve sahiplerine ulaşılamayan kedi ve köpekler için çeşitli illerden gelen hayvanseverler seferber olurken, HAYTAP tarafından da sahra çadırı kuruldu. Enkazdan çıkarılan hayvanlar HAYTAP’ın kurduğu çadırda tedavi ediliyor. AFAD ekipleri de enkazdan çıkardığı hayvanları tedavileri için sahra çadırına ulaştırıyor.

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

GÜVEN ALTINDALAR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığınca İslahiye ilçesi ile Kahramanmaraş’taki sahipsiz sokak hayvanlarına büyükşehir bünyesinde üretilen mamalar ve hazır mamalar ulaştırıldı. Ekipler, ayrıca zarar gören hayvanların tedavi ve bakımını da üstlenerek, Kahramanmaraş’ta 500 köpek, 100 kedi ile İslahiye’deki 400 köpeğe müdahale etti.

'ONLAR İÇİN DE SEFERBERİZ'

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), enkaz altında yürüttüğü arama-kurtarma çalışmalarında evcil hayvanların da çıkarıldığını duyurdu. EGM, deprem bölgesinde arama-kurtarma faaliyeti yürüten Polis Arama Kurtarma (PAK) görevlilerinin enkaz altından evcil hayvanları da çıkardığını bildirdi.

Haberin Devamı

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

72. SAATTE ENKAZDAN ÇIKTI, SAHİBİNİ BEKLİYOR

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Galeria sitesindeki sekiz katlı apartmandan depremin 72’nci saatinde Neva adlı kedi sağ kurtarıldı. Patilerinde kırık bulunan kediye, UMKE çadırında müdahale yapıldı. Minik dost daha sonra hayvanseverler tarafından alınarak, veterinere götürüldü. Kedinin sahipleri Fatma ve Halit Yapıcı kardeşleri arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

100 SAAT MAHSUR KALDI

Adıyaman’da ses tespit ettikleri binaya giren Mardin İtfaiyesi arama kurtarma ekipleri, 100 saat boyunca mahsur kalmış olan kediyi kurtardı. Ekipler, kediyi kısa sürede kurtararak dışarı çıkardı. Veterinerlere teslim edilen minik dostun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

EBEDİ DOSTLUK

Enkazdan kurtarıldıktan sonra birbirine sarılan kedi ve köpek...

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

"KUŞLARIMI KURTARIR MISINIZ?"

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde arama kurtarma ekipleri, “Kuşlarımı kurtarır mısınız?” diyen çocuğun, üç muhabbet kuşunu depremden üç gün sonra 30 dakika süren bir çalışmayla enkaz altından kurtararak, kendisine teslim etti. Dostlarına kavuşan çocuğun gözleri doldu. Aynı ekip, başka bir enkazda duyduğu kedi sesi üzerine sıkışan canı hayata bağladı.

Haberin Devamı

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

'MUCİZE'

Adıyaman’da beş gün sonra canlı olarak kurtarılan muhabbet kuşuna “Mucize” adı verildi.

Kahraman kedi üç kişiyi kurtardı

BAKICI ARANIYOR!

Yıkılmış bir enkazdan kurtarılan 12 muhabbet kuşu, Antalya’ya gönderildi. Depremde dışarıda kalan kuşlar, onlara bakabilecek kişilere teslim edilecek.