Gündem Kahramanmaraş'ta orman yangını! İşte son durum

Kahramanmaraş'ta orman yangını! İşte son durum

23.07.2023 - 20:15 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta Kazma bağları mevkisinde orman yangını çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale etti. Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Üngüt Mahallesi Kazma bağları mevkisindeki ormanda, öğleden sonra yangın çıktı. Bilinmeyen nedenle çıkan yangın nedeniyle yükselen dumanları görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin iş makineleriyle karadan yaptığı müdahaleye, havadan da yangın söndürme helikopterleriyle destek verildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürdü.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta orman yangını İşte son durum

Kahramanmaraşta orman yangını İşte son durum

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan 5 helikopter ve 2 uçak ile karadan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 100 personel, 15 arazöz ve 4 su tankıyla müdahale edilerek alevler kontrol altına alınmaya çalışıldı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden de çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

VALİ COŞKUN: BAZI EVLER YANDI, ÖLÜ VE YARALI YOK

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Burada açıklama yapan Vali Coşkun, bazı evlerin yandığı yangında şu ana kadar ölü ve yaralının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Yangına şu an havadan 5 helikopter 2 uçakla müdahale ediliyor. Tabi buranın arazi yapısı çok engebeli sokakları çok dar olduğu için karadan müdahalede biraz zorlanıyoruz ama hem itfaiye teşkilatımız hem orman teşkilatımız güçlü bir şekilde yerden de müdahale ediliyor. Belli bir noktaya geldi; henüz kontrol altına alınmadı ama inşallah hava şartlarında bir değişiklik olmazsa 1 saate kadar kontrol altına almayı hedefliyoruz. Hepimize geçmiş olsun. Şu an için can kaybımız yok, yaralanan yok çok şükür. Evlerimizde tahliye edilenler oldu. Şu an arkadaşlarımız konuyu yakından takip ediyorlar. Birkaç tane yanan ev söz konusu ama ilerleyen saatlerde daha net sayı ortaya çıkar. Birkaç eve sirayet etti ancak herhangi bir can kaybı ve yaralımız söz konusu değil. Arkadaşlarımızı konuyu hassasiyetle takip ediyorlar."

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta orman yangını İşte son durum

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

Bazı bağ evi sakinleri de bahçe hortumuyla evlerinin çevresindeki çalılıkları sulayarak tedbir almaya çalıştı. Ekiplerin çalışması devam ederken, yangının çıktığı bölgeye yakın noktada evi olan bir kadın, söndürme çalışmalarını gözyaşları içerisinde izledi.

21 HEKTAR ALAN YANDI

Kahramanmaraş'ta saat 15.45 sıralarında çıkan orman yangını, ekiplerin 5 saat süren çalışması sonunda kontrol altına alındı. Yangında bazı evlerin yanı sıra 6 hektarı orman, 15 hektarı da bağ ve bahçe arazisi olmak üzere toplam 21 hektar alan yandı.

Yangının nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraşta orman yangını İşte son durum

BURSA

Bursa'da Uludağ'ın eteklerinde başlayan orman yangını havadan ve karadan müdahale ile kontrol altına alındı.

Yangın, merkez Yıldırım ilçesi Balaban Mahallesi Uludağ’ın eteklerinde başladı. Dumanları gören vatandaşlar, itfaiye ve orman ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait ekipler gelerek alevlere müdahale etti. 3 itfaiye, 8 orman aracı, 1 helikopterle müdahale edilen alevler kısa sürede kontrol altına alındı.

Sarp dik yamaç olduğundan araçlar ve itfaiye ekipleri fazla ilerleyemezken, helikopterin yakın bölge olan Karapınar’daki gölden su alıp kısa sürede müdahalesi etkili oldu.

Vatandaşlar da itfaiye ekiplerine yardımcı oluyor.