Gündem Kaiser Chiefs ‘halka indi’

Kaiser Chiefs ‘halka indi’

08.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Maçka’daki ‘100% FEST’in ilk gününe İngiliz rock grubu Kaiser Chiefs damga vurdu. Grubun vokalisti Ricky Wilson sahnedeki enerjisiyle İstanbullu müzikseverlerin gönlünü fethetti

Kaiser Chiefs ‘halka indi’

Yazın ilk büyük festivali olarak adlandırılan İstanbul Maçka’daki ‘100% FEST’in ilk günü, yağmur tehdidine rağmen hareketli geçti. Öğleden sonraya kadar yağan yağmur nedeniyle festival alanı ilk saatlerde dolmazken, havanın düzelmesiyle seyirciler de Küçükçiftlik Park’a gelmeye başladı.
Gren, Melis Danişmend, Özge Fışkın, Malt, Foma ve Mor ve Ötesi, festivalin ilk gününde sahne alan yerli isimler oldu.
‘Niye herkes arkada?’
Festivalin ana gruplarından Leeds’li indie rock grubu Kaiser Chiefs, saat 20:30’da sahneye çıktı. Kendilerine şöhret getiren ilk şarkıları ‘Everyday I Love You Less and Less’ ile sahneye enerjik bir biçimde çıkan grubun vokalisti Ricky Wilson, şarkı sonunda “Niye herkes arka tarafta?” diye sorarak festival alanının arka tarafındaki bira satış standının üzerine çıkarak şarkılara buradan devam etti.
Soundgarden ‘bis’ yapmadı
Seyirciden büyük alkış alan bu hareketinden sonra Wilson bu sefer alanın sol tarafındaki bir standa transfer oldu. Bir noktada sahne iskelesine de tırmanan Wilson, hareketleriyle seyirciler ve özellikle de festival ekibine heyecanlı anlar yaşattı. Wilson, seyirciyle kurduğu sıcak ilişkiyle günün öne çıkan ismi oldu.
Kaiser Chiefs’ten sonra festivalin heyecanla beklenen ismi, Türkiye’deki ilk konserine çıkacak olan grunge efsanesi Soundgarden sahne aldı. Kült albümleri ‘Superunknown’un 20. yılını yayınladıkları ‘Deluxe’ versiyonla kutlayan grup, seyircileri sahneye bağladı.
En popüler şarkıları ‘Black Hole Sun’la izleyicileri coşturan grup, konser sonunda ‘bis’ yapmayarak bir miktar hayal kırıklığına uğrattı.