Gündem Kalbi durdurularak sağlığına kavuştu

Kalbi durdurularak sağlığına kavuştu

13.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kalbindeki iki ana damarı ters olarak dünyaya gelen 43 günlük Bosna Hersekli Adijan bebek kalbi 1.5 saat durdurularak yapılan ameliyat sonucu tamamen iyileşti.

Kalbi durdurularak sağlığına kavuştu

Bosna Hersek’te 2 yıl önce evlenen Medine-Bekir Kahriman çifti, dünyaya gelen erkek evlatlarına Adijan adını verdi. Çiftin ebeveyn olma sevinci, 10 gün sonra hastanedeki kontrolde konulan teşhisle hüzne dönüştü. Kalbinden çıkan ve kanı organa taşıyan ana 2 damarın ters olduğunun belirlenmesi ve hayati tehlikesi bulunması üzere Adijan bebek, Ambulans uçakla Türkiye’ye getirilerek, Acıbadem Bakırköy Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 43 günlük bebek, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tayyar Sarıoğlu başkanlığında yapılan “arterial switch” ameliyatı ile şifa buldu. 5 saat süren ameliyatta Sarıoğlu’na 10 kişilik sağlık ekibi eşlik etti.

Haberin Devamı

Zamanında ameliyat

Prof.Dr. Sarıoğlu, “Adijan bebek yapılan ameliyatla tamamen sağlığına kavuşmuş oldu. Zamanında ameliyat etmeseydik hayatını kaybederdi” dedi. Sarıoğlu, bebeğin kalbini ameliyat sırasında yaklaşık 1,5 saat durdurduklarını, ardından da içini açarak operasyonu gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Bu tür ameliyatların dünyanın belli başlı büyük merkezlerinde yapılabildiğinin altını çizen Sarıoğlu, şunları söyledi:

“O nedenle Türkiye’nin etrafındaki tüm ülkelerden, Orta Doğu’dan, Balkanlar’dan, Türk ülkelerinden, Kıbrıs’tan, Ukrayna ve Rusya’dan hastalar gelmektedir. Türkiye bu konuda önemli bir referans merkezidir.”

Anne Medine Kahriman, Ameliyatı yapan doktorumuza ve bize yakın ilgi gösteren, çocuğumu çocukları gibi sahiplenen hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu. l İSTANBUL AA