Gündem Kamptan kampa göç ediyorlar!

Kamptan kampa göç ediyorlar!

14.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Suriye rejiminin Atarib bölgesine gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bu bölgedeki kamplarda kalan siviller yine göç yoluna düştu. Çatışmaların bölgeye yaklaşmasıyla birlikte binlerce sivil Türkiye sınırına daha yakın olan bölgeye doğru harekete geçtiler

Kamptan kampa göç ediyorlar

İdlib’e üç koldan ilerlemeye çalışan rejim güçlerini engellemek isteyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bölgedeki askeri varlığını güçlendirmeye devam ederken rejimin Atarib bölgesine gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle bu bölgedeki kamplarda kalan siviller yeni bir göçe başladı.

Çatışmaların bölgeye yaklaşmasıyla birlikte siviller Türkiye sınırına daha yakın bölgeye doğru harekete geçti.

Siviller tedirgin


İdlib’in güney hattından ilerleyen rejim güçlerini Sarmin, Kaminas ve Mastume bölgelerine yerleşen Türk askeri ile durduruldu. Bölgeden bu üç üsse büyük yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetleri sivilleri korumak için büyük bir çaba sarfediyor.

Çatışmaların bölgeye kayması ile birlikte İdlib’den bombardımanlar sonucu göç eden bu bölgelerdeki kamplara yerleşen siviller de tedirgin oldu. Atarib bölgesinde kurulan çadır kamplarda yaşayan siviller Türkiye sınırına daha yakın bölgelere doğru yeni bir göçe başladı.

Kaçıyorlar


Rejimin saldırı düzenlediği İdlib’in ilçeleri ile kırsalındaki bölgelerde yaşayan 2 milyona yakın insan, zorunlu olarak göç etti. Evlerini terk eden siviller, araçlara alabildikleri eşyaları ile yola düşerek bombardımandan korunmaya çalışıyor.