Gündem Kamu çalışanlarına özel E-bordro hizmeti!

Kamu çalışanlarına özel E-bordro hizmeti!

30.09.2016 - 09:53 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın kamu çalışanlarına özel e-bordro uygulaması ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması ile güncel ve geçmiş dönem memur maaş bordroları öğrenilebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması ile artık kamu çalışanları güncel maaş bordrolarını öğrenebiliyor.

Kamu çalışanlarına özel E-bordro hizmeti

Türkiye’de her geçen gün hızla yaygınlaşan ve süratli bir gelişim süreci içerisinde olan modern teknoloji ürünleri oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. İnsanların yaşamlarının her alanında yoğun şekilde yer vermekte olduğu ileri nesil teknolojiye sahip olan cihazlar, pek çok alanda sağlamakta olduğu ciddi kolaylıklar dolayısı ile insan yaşamının vazgeçilemez parçalarından birisi haline geldi. İnternet hizmetleri ile birlikte artık insanların işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor olması yaşamın her alanında internet hizmetlerinin oldukça yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Günümüzde kamu hizmetleri alanında da etkin şekilde aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısı son yıllarda çalışanların maaş bordrolarını da internetten görüntüleyebilmelerine yardımcı olacak e-bordro uygulamasının hizmete açılmasını sağladı.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılmış e-bordro uygulaması modern toplum yaşantısı içerisinde çok önemli bir resmi evrak olan maaş bordrosunun çalışanlar tarafından internet üzerinde de görüntülenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen ve oldukça yoğun bir kullanıma sahip olan mobil akıllı cihaz teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamına son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen çalışanların, güncel aya ait olan maaşına ilişkin olarak düzenlenen maaş bordrosunu internete erişim sağlayabildiği her yerden görüntüleyebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan bir dijital kamu hizmet uygulaması olan e-bordro uygulaması ile birlikte Türkiye’de maaş bordrosunun internet ortamı üzerinden sadece dakikalar içerisinde görüntülenebilmesi mümkün hale geliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışan ve kamu alanında çalışan tüm vatandaşların her ay almakta oldukları maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı maaş dökümünün yer almakta olduğu maaş bordrosunun düzenlenmesi ve çalışana verilmesi yasal bir zorunluluktur. Bu yüzden de günümüzde hem de özel sektör çalışan SSK sigortalısı hem de kamu alanı çalışan Emekli Sandığı sigortalısı için maaş bordrosu düzenlemesi yapılarak, teslim ediliyor.

Maliye Bakanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevli personeller tarafından kullanılabilirken, özel sektörde çalışması dolayısı ile maaş bordrosu almasına karşın SSK sigortalısı tarafından kullanılamıyor. Bu yüzden sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personeller tarafından kullanılabilmekte olan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinde memur maaşlarına ilişkin olarak düzenlenen memur maaş bordroları görüntülenebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması üzerinde tüm kamu kurum ve kuruluşu çalışanları güncel aya ait olan memur maaşlarına ilişkin olarak maaş bordrolarını görüntüleyebildikleri gibi aynı zamanda da geçmiş aylara ait olan memur maaşı bordrolarını da görüntüleyebilme şansına sahip olabiliyor. Kamu kurumu ve kuruluşlarında görevli olan personellerin Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasında görmek istedikleri ayın maaş bordrosu için ay ve yıl seçimi yaparken, T.C. kimlik numarasını da girmesi gerekiyor.