Gündem Kandil yolunda büyük kara harekâtı

Kandil yolunda büyük kara harekâtı

23.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK), Kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik Kandil merkezli hava destekli kara harekatını sürdürüyor. Örgütün konumlandığı Bradost bölgesindeki hedeflere nokta operasyonları yapılıyor. F-16 ve helikopterlerin yanı sıra hedefler obüs topları ile de vuruluyor.

Kandil yolunda büyük kara harekâtı

Kara ve hava harekatına, PKK’nın yeniden toparlanmaya çalışması ve TSK’nın mevzi aldığı bazı noktalara saldırı girişiminde bulunması üzerine yeniden hız verildi. Önceki gün Kandil’e açılan Bradost bölgesindeki Lelikan tepesini tutan TSK unsurlarına taciz ateşi açılması üzerine, bölgede büyük harekatın düğmesine basıldı. Bölgede keşif uçuşu yapan İHA ve SİHA’lar tarafından tespit edilen PKK noktalarına karadan özel eğitimli operasyon timleri tarafından bir kaç koldan harekat başlatıldı. Harekata F-16 savaş uçakları ve saldırı helikopterleri destek verdi. Kuzey Irak topraklarındaki stratejik noktalara konuşlandırılan uzun menzilli obüs topları da örgütün üstlenme, barınma ve hareketli noktalarını belirli aralıklarla dövdü.

Haberin Devamı

10 nokta vuruldu

Savaş uçakları ise Erbil’e bağlı Sidekan nahiyesi sınırındaki Bradost bölgesi ile Kandil’de 10 köyün çevresindeki örgüt noktalarını etkili vurdu. Bombalanan Halifan, Koner, Şoşne, Şoşne Tepesi, Çiyadil, Geriye Kevrit, Hakurk, Hakurk Vadisi, Mihare Vadisi ve Geliya Reş köylerinin dağlık kesimlerinden dumanlar yükseldiği belirtildi. Bradost bölgesindeki Çıyadil Köyü çevresinde operasyon gerçekleştiren TSK’nın özel eğitimli operasyon birlikleri ile PKK’lılar arasında sıcak temas sağlandı. Bölgede yoğun çatışmalar sürerken, örgütün bulunduğu noktalar topçu birlikleri tarafından yoğun ateş altına alındı. Bölgeye ayrıca saldırı helikopteri sevk edildi, harekat halindeki örgüt grupları helikopterler tarafından takibe alınarak etkili vuruldu. Kuzey Irak’ın Amediye ilçesi çevresindeki dağlık alanda hareket halinde olan teröristler, yakından izlemeye alındı. Örgütün eylem gruplarının Geliya Balinda alanında toplandığı bilgisi üzerine bölgede tespit edilen noktalar savaş uçakları tarafından belirli aralıklarla vuruldu.