Gündem Kanlı saldırıyı ‘TAK’ üstlendi

Kanlı saldırıyı ‘TAK’ üstlendi

18.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kızılay’ı kana bulayan 37 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıyı terör örgütü PKK’nın yan kolu Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Saldırıyı Demir ile planladığı öne sürülen kişinin temas kurduğu bir LPG satıcısının daha gözaltına alınmasıyla şüpheli sayısı 11’e yükseldi

Kanlı saldırıyı  ‘TAK’ üstlendi

Ankara Kızılay’daki saldırıyı PKK’nın yan kolu Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlendi. Soruşturmada yeni bilgiler ortaya çıkarken PKK’lı terörist Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal’ın saldırıda kullandıkları bombalı BMW’yi Şanlıurfa’daki galeriden satın alıp, Demir’in sevgilisi olduğu belirtilen kişiye veren V.C.’nin de gözaltında olduğu anlaşıldı. Saldırıyı PKK’nın yan kolu Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), “Eylemi örgütümüze bağlı Doğa Jijan (Seher Çağla Demir) yoldaşımızın komutasında bir birimimiz gerçekleştirmiştir” açıklamasıyla dün üstlendi. TAK, 17 Şubat’ta Merasim sokakta 29 kişinin öldüğü eylemi de üstlenmişti.
Soruşturma kapsamında operasyonlar düzenleyen güvenlik güçleri 14 şüpheliyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan dört kişi emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişilerin saldırıda kullanılan 34 HGH 44 plakalı BMW aracın satışıyla ilgili Şanlıurfa’da gözaltına alınan kişiler olduğu belirtildi. Savcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıyı Demir ile planladığı öne sürülen kişinin temas kurduğu bir LPG satıcısı daha gözaltına alındı. Gözaltındaki şüpheli sayısı böylece 11’e yükseldi.
Kilit isim sorguda
Soruşturmanın kilit isimlerinden birinin de gözaltında olduğu kaydedildi. Şanlıurfa’daki galeriden BMW’yi satın alan kişinin, Demir’le Ankara’ya gelen ve saldırıdan sonra kaçmayı başaran kişi ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. BMW’yi satın alan ve gözaltına alındığı ortaya çıkan V.C.’nin sorgusunda vereceği bilgiler doğrultusunda, soruşturmanın şekillenebileceği belirtildi.
Demir ile birlikte eylem için Ankara’ya gelen kişinin Vahit Kılıç olduğu basına yansımıştı. Bu kişinin Kılıç değil Vahit A. olduğu dün netleşti. Demir’le sevgili olduğu iddia edilen Vahit A.’nın saldırıdan birkaç saat önce önce BMW’den indiği ve kiraladığı Golf marka araçla kaçtığı, şu an Suriye’de olabileceği değerlendiriliyor.
Vahit A.’nın babası ve kardeşi ile M.D. isimli bir başka kişinin de gözaltında olduğu, tüm çalışmalara rağmen bulunamayan A.’nın da aralarında bulunduğu beş kişi ise aranıyor.

Haberin Devamı

‘Apolitik biriydi’
Seher Çağla Demir’in yanında bulunan Özgür Ünsal’ın Zonguldak’ta oturan akrabası A.K., Özgür’ü en son 8 yıl önce babasının ameliyatında Zonguldak’a geldiğinde gördüğünü söyledi. Ünsal’ın Zonguldak’ta oturan ve ikisi de bankadan emekli olan babası A.S.Ü. ile annesi G.K.’nın 2006’da boşandıkları ifade edildi. G.K.’nın oğlu Ünsal ile Ankara’ya yerleştiği, baba A.S.Ü.’nün ise Ukrayna’ya gittiği belirtildi. Ünsal’ın akrabası A.K., Ünsal’ı en son 8 yıl önce Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde ameliyat olan babasının yanında gördüğünü belirterek “Hep dışarılarda okudu. 2 yıllık meslek yüksekokulu okumuştu. Babası ameliyat olduğunda gelmişti. Saf kendi halinde biri gibi gelmişti bana. Apolitik bir yapısı vardı. Saldırıyla bağlantısı olduğunu duyduğumda şoke oldum. Bir ara çalışmak için Ukrayna’ya babasının yanına gideceğini duymuştum. Şimdiye kadar ne siyasi ne de bir örgütle ilgili bağlantısını duymadım” dedi.
‘Sevgilim’ dedi
Uyuşturucu kullanmaktan kaydı olan Ünsal’ın Demir’i birlikte kaldığı annesine sevgili olarak tanıttığı öğrenildi. Annesi Trabzonlu olan Ünsal’ın, olay anında olası polis kontrolünden kurtulmak için kamufle amaçlı kullanıldığı da öne sürüldü.

Yazarlar