Gündem Kar ve soğuk yolları kesti

Kar ve soğuk yolları kesti

26.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soğuk hava ve kar yağışı yurdun bazı bölgelerinde etkisini sürdürüyor. Bolu Abant’ta eksi 20 derecede göl buz tutarken, Van Muradiye’de de şelale dondu. Mersin’de kar nedeniyle yol kapanınca diyaliz hastası, helikopterle hastaneye getirildi

Kar ve soğuk yolları kesti

Bolu’da kente yaklaşık 35 kilometre uzakta bulunan, kar kalınlığının 30 santimetre ölçüldüğü Abant’ta bulunan gölün yüzeyi, hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceyi bulmasıyla buzla kaplandı Tabiat parkında bulunan jandarma ile Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekipleri, buz tutan gölün üzerine çıkmanın tehlikeli olduğu konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

Kar ve soğuk yolları kesti

Mersin’in Silifke ilçesinin yoğun kar yağışı nedeniyle yolları ulaşıma kapalı olan Kırobası Mahallesi’nde ikâmet eden diyaliz hastası Şahin Avcı, tedavi için ilçe merkezine gelemedi. Adana’daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığından havalanan bir helikopterle bulunduğu mahalleden alınan Avcı, ilçe merkezine getirildi. Sala Dağı eteklerinde çadırlarda yaşayan yörükler mahsur kaldı. Dağ yolu iş makineleriyle ulaşıma açılırken, yoğun uğraşlar sonucu Yörüklere ulaşılabildi.

Hakkari’de araçların kara gömüldüğü ilde 27 köy ve 93 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

Van’ın Muradiye ilçesinde Bendimahi Çayı üzerinde bulunan ve her mevsim farklı birgüzelliğe bürünen MuradiyeŞelalesi, son günlerde hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesiyle buza döndü.

Haberin Devamı

Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimleri için bugün yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Iğdır, Kars ve Ağrı’da bazı uçak seferleri iptal edildi.

Otomobil hurdaya döndü

ERZURUM: Dün öğlen saatlerinde merkez Palandöken ilçesinde 8 katlı bir apartmanın çatısında biriken karlar, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte erimeye başladı. Tonlarca ağırlığındaki kar kütlesi, büyük bir gürültü ile park halindeki üç otomobilin üzerine düştü. Otomobiller kullanılmaz hale geldi. Otomobillerin içinde kimsenin olmaması ise
faciayı önledi.