Gündem ‘Karagöz’ün Dünyası’ kukla festivalinde

‘Karagöz’ün Dünyası’ kukla festivalinde

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası İstanbul Kukla Festivali “Karagöz’ün Dünyası” sergisiyle 19. kez sevenleri ile buluşuyor. Festivalde, Karagöz figürlerinin yanı sıra 10 ülkeden 12 topluluk da gösteri sergileyecek

‘Karagöz’ün Dünyası’ kukla festivalinde

İstanbul’da Küçükçekmece Belediyesi bu yıl 19. Uluslararası ‘İstanbul Kukla Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. İstanbul Karagöz Kukla Vakfı tarafından organize edilen festival kapsamında “Karagöz’ün Dünyası” Sergisi, Karagöz Şarkıları Konseri, Singapur Kukla Oyunu-Singapur Sokakları, Macaristan Kukla Oyunu-Hint Kuklaları, Cengiz Özek Tiyatrosu Büyülü Ağaç ve Çöp Kovaları, Karagöz ve Kukla Atölyesi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

10 ülkeden 12 topluluk

Festivale 10 ülkeden 12 yabancı topluluk katılırken Küçükçekmece Belediyesi kültür sanat sezonu açılış sergisi olan “Karagöz’ün Dünyası”, Karagöz üstadı Cengiz Özek yapımı Karagöz figürleri sergilenecek. Festival kapsamında Mengü Ertel, Yurdaer Altıntaş, Nuri Abaç gibi sanatçıların Karagöz konulu çalışmalarına da yer verilecek. Türk Gölge Tiyatrosu’nun göç yolları, beslendiği kaynaklar Stefan Ceralius tarafından özel grafik tasarımıyla hazırlanan bir sergide anlatılacak. Sergi 15-30 Ekim tarihleri arasında Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gezilebilecek.

‘Çizgi filmin atası’

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz yaptığı açıklamada, kültür sanat çalışmaları yaparken amaçlarının popüler olanın peşinden gitmemek olduğunu söyledi. Bu yüzden kültür sanat sezonunu “Karagöz’ün Dünyası” sergisi ile açtıklarını belirten Karadeniz, “Karagöz, bir anlamda tiyatronun, televizyonun ve çizgi filmin atası. Bu anlamda medeniyetimizde önemli yeri olan bir eserimiz. Bunun canlı tutulması için, çocuklarımızla, gençlerimizle ve bizimle tekrar buluşabilmesi için böyle bir yaklaşımla sezonumuzu açıyoruz” dedi.

Yazarlar