Gündem ‘Karar adaletin tesisi’

‘Karar adaletin tesisi’

24.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Sinan, geçen yıl 4 Ağustos’ta kalbinden bıçaklanmış olarak sevgilisi Tuğrul Akan tarafından hastaneye götürüldü. Elif yaşamını yitirirken, genç kızın intihar ettiğini ileri süren Akan, bıçakta parmak izi bulunmasının ardından tutuklandı.

‘Karar adaletin tesisi’

Akan dün görülen karar duruşmasına Eskişehir’den SEGBİS ile bağlanırken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık ile tarafların avukatları ve Elif Sinan’ın yakınları da salonda hazır bulundu. Akan, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Haberin Devamı

‘Savunması çelişkili’

Bakanlık olarak davaya katılma talepleri daha önce kabul edilen Bakan Yanık, sanık Akan’ın savunmalarının suçtan kurtulmaya dönük olduğunu belirterek, “Sanığın savunması çelişkili. Somut delillerde bıçağın giriş açısından maktul kendi yaptıysa ancak sol elini kullanıyor olması lazım; ama baskın eli sağ eli. ‘Kasten öldürme’ suçundan sanığın cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Mahkeme heyeti, sanığın “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vererek, kararda indirim uy gulamadı. 

Elif’in öldürülmesiyle ilgili karar duruşmasına katılarak, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri davalarını takip noktasında hassasiyetlerini bir kez daha göstermek istediklerini belirten Yanık, “Temennimiz hükümet olarak kadına yönelik şiddetle ilgili temel hareket noktamız, sıfır tolerans. Hiçbir kadının, hiçbir insanın şiddete uğramaması, hele hayat gibi temel insan hakkını kaybetmemesi son derece önemli. Tek bir kadının şiddete
maruz kalmadığı zamana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.