Gündem Karlar içinde ambulansta doğum!

Karlar içinde ambulansta doğum!

16.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kar yağışı özellikle doğuda etkisini sürdürüyor. Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da 2 gün olmak üzere, 27 ilde dün eğitime ara verildi. Diyarbakır’da ise hamile bir kadın, kar nedeniyle mahsur kalan ambulansta doğum yaptı

Karlar içinde ambulansta doğum

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde yaşayan Aysel Durmaz, önceki akşam doğum sancıları artınca eşi Nurettin Durmaz tarafından çağrılan ambulansla Ergani’ye getirilmek istendi. Dicle’den yola çıkan ambulans, Şölen köyü yakınlarına kadar geldikten sonra yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Ambulansla birlikte yaklaşık 5 araç yolda mahsur kalırken, yetkililere haber verildi. Ergani’den yola çıkan iş makineleri, ambulans ve araçların mahsur kaldığı bölgeye ulaşmakta zorluk çekince Aysel Durmaz ambulansta doğum yaparak bir kız bebek dünyaya getirdi. Doğumdan sonra da saatlerce mahsur kalan anne, bebeği ve diğer araçlardakiler sabaha karşı askeri araçların bölgeye ulaşması ile kurtarılarak Ergani Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durmaz ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

- TRABZON: Of ilçesine bağlı Serince Mahallesi’nde yaşayan solunum hastası Hamiye Göktaş rahatsızlandı. Göktaş’ın yakınları, 112 acil servis ekiplerinden ambulans istedi. Yolun kapalı olması nedeniyle hastaya ulaşamayan ekipler, durumu ilgililere bildirdi. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, iş makineleriyle Hamiye Göktaş’ın evine ulaşımı sağlayan yolu kardan temizledi. Göktaş, belediyeye ait araçla evinden alınarak Of Devlet Hastanesine kaldırıldı.

1.5 metreyi aştı

- BİTLİS: 2 günden bu yana etkili olan yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Önceki gece aralıksız yağan kar nedeniyle merkezdeki kar kalınlığı 1, yüksek kesimlerde ise 1.5 metreyi aştı. Sabahın erken saatlerinde kalkan Bitlisliler, kara gömülen evlerini temizlemek için çaba sarf ederken, kapalı olan köy ve mahalle yollarını açılması için de belediye ekipleri yoğun bir çalışma başlattı. Hersan mahallesinde ise bir halı saha da karın ağırlığını kaldıramayarak, önceki akşam çöktü. Şans eseri içinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.

- VAN: Önceki akşam başlayan kar yağışı Van’da yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde 20 santimetreyi bulan kar, yüksek kesimlerde yarım metreyi aştı.

Haberin Devamı

27 ilde tatil

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 27 ilde dün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Erzurum, Ardahan, Ağrı ve Iğdır’da ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi. Tunceli, Hakkari, Bingöl, Muş, Van, Gümüşhane, Bayburt, Malatya, Sivas, Yozgat, Elazığ, Niğde, Nevşehir, Gaziantep, Kars, Erzincan, Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Kahramanmaraş’ta da bazı ilçeler ve il merkezlerinde dün okullar tatil edildi.

En soğuk Bolu

Meteorolojik verilere göre, önceki gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 28 ile Bolu Batı Karadeniz Orman İşletme Müdürlüğü’ndeki istasyonda ölçüldü. Bunu sırasıyla eksi 25.7 ile Bolu Gerede, eksi 22.5 derece ile Sivas İmranlı, eksi 20.7 ile Erzurum Yakutiye, eksi 20.5 ile Kayseri Erciyes kayak merkezi izledi.

Haberin Devamı

Jandarma camları temizliyor

- IĞDIR: Yoğun kar yağışı nedeniyle Ağrı Dağı’nın eteklerindeki Iğdır-Ağrı Karayolu’ndan geçen sürücüler zorluk yaşıyor. Karayolunun Pamuk Geçidi’nden inen araçlar, karla kaplanıyor. Bu nedenle Ağrı Dağı’nın eteklerinde, Iğdır-Ağrı Karayolu kenarındaki Suveren Jandarma Karakolu’nda görevli askerler, kar ve soğuk hava sebebiyle sürücülere yardımcı olmak için uygulama başlattı. Askerler, Pamuk Geçidi’nin Ağrı Dağı yönünden gelen araçları durdurup, şoförlerin görüş mesafesinin düşmemesi için kar ve buzla kaplanan cam ve farları temizliyor.

Kayak keyfi

- KARS:Sarıkamış ilçesinde üç gündür aralıklarla devam kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Kaymakamlık kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime 2 gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından cadde ve sokaklara çıkan öğrenciler, kayak, kızak, bidon ve plastik gibi malzemelerle kayarak gönüllerince eğlendi.