Gündem Bu sene ara tatil olacak mı? kasım ara tatili ne zaman?

Bu sene ara tatil olacak mı? kasım ara tatili ne zaman?

04.11.2020 - 19:01 | Son Güncellenme:

Kasım ayının gelişiyle birlikte ara tatil de gündem olmaya başladı. Binlerce öğrenci kademeli olarak ders başı yaparken bugünlerde Kasım ara tatili ne zaman? Bu yıl ara tatil olacak mı? soruları peş peşe geliyor.

Bu sene ara tatil olacak mı kasım ara tatili ne zaman

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2020 takvimine göre kasım ayında ara tatil yapılacağı belirtilmişti. Fakat koronavirüs nedeniyle kafa karışıklığı yaşnıyor. Okulların kademeli olarak açılmasının ardından ara tatil olup olmayacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

ARA TATİL NE ZAMAN?

MEB'in 2020 takvime göre kasım ara tatili 16 Kasım’da başlayacak ve 20 Kasım'da sona erecek.

KASIMDA ARA TATİL OLACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ekim ayında konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı. Bakan Selçuk, "Kasım ayında ara tatil verilmesi düşünülüyor mu?" sorusuna, "Biz ilk önce olağan durumu dikkate alırız, sonrasında hatırlarsanız senaryolar içerisinde salgının seyrine bağlı olarak ara tatillerin eğitim için kullanılıp kullanılmayacağı, ya da hafta sonlarında eğitim olup olmayacağı konusunda ucu açık bir senaryodan söz etmiştik. Biz bugünlerde de, önümüzdeki haftalarda da bu seyre bakıp nasıl gittiğini dikkate alarak bilimsel verileri dikkate alarak ara tatilde eğitim yapılıp yapılmayacağı ya da hafta sonu cumartesi günü yapılıp yapılmayacağı konusunda da net bilgileri paylaşacağız ama şu haliyle böyle bir çalışmamız şu anda yok." diye belirtti.