Gündem Katar’da gündem Türk rehineler

Katar’da gündem Türk rehineler

15.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Sani’nin davetlisi olarak Doha’ya gitti. Erdoğan, onuruna verilen akşam yemeğinin ana gündemi IŞİD’in rehin aldığı 49 Türk’ün durumu oldu.

Katar’da gündem Türk rehineler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin davetlisi olarak dün akşam Doha’ya geldi. Katar Emiri’nin babası Emir Hamed bin Halife Al Sani, Erdoğan onuruna dün akşam yemeği verdi. Yemeğin ana gündem maddesini IŞİD ve Musul konsolosluğundan rehin alınan 49 Türk’ün durumu oluşturdu.
Fidan da katıldı
Erdoğan, Cumhurbaşkanı olmasının ardından üçüncü resmi ziyaretini dün Katar’a yaptı. IŞİD, Suriye, Irak ve Türk rehinelerin son durumunun da ele alınacağı 2 günlük gezide MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın heyetinde yer alması dikkati çekti. Eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da olduğu heyet için dün özel bir akşam yemeği verildi. Katar Emiri’nin babası Emir Hamed bin Halife Al Sani, Erdoğan onuruna dün akşam yemeği verdi. Bölgesel konuların ve ikili ilişkilerin değerlendirildiği ziyarette enerji konuları da en önemli gündem maddesi oldu. Ziyarette terörle mücadele konusu da ele alındı. Katar ziyaretinde ABD’nin eylem planını açıkladığı IŞİD ile mücadelede değerlendirildi. Özellikle de Erdoğan Musul konsolosluğundan kaçırılan 49 Türk rehinenin kurtarılması için Katar’dan destek istedi. Erdoğan ABD’nin taleplerine yönelik de Katar yönetimine Türkiye’nin çekincelerini anlattı.
Erdoğan bugün de Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile biraraya gelecek. Sarayda yapılacak resmi karşılama töreninin ardından ikili ve heyetler arası görüşmeler yapılacak. Erdoğan’ın bu görüşmelerde de Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgesel konuları ele alması bekleniyor.