Gündem Katar’da uçurtma sörfü

Katar’da uçurtma sörfü

24.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rüzgârla ve denizle dansın en güzel yöntemi olan uçurtma sörfünün bu yılki ilk dünya şampiyonası Katar’da gerçekleşti. Çöl ile denizin buluştuğu Basra Körfezi’nde yer alan Katar’ın kuzeydoğusundaki Fuwairit Uçurtma Plajı’nda gerçekleşen şampiyonada, havada atılan taklalara suyun rahatlatıcı sesi karıştı.

Katar’da uçurtma sörfü

GÖKHAN KARAKAŞ / Katar - Katar GKA Serbest Stil Uçurtma Sörfü Dünya Kupası 2023 için 12 ülkeden 35 sporcu Doha’ya geldi. 2 gün süren şampiyonada erkeklerde dünyanın bir numarası Arjantinli Gianmaria Coccoluto birinciliği elde etti. Kadınlarda da Brezilyalı Bruna Kajiya birinci oldu. Yarışmanın en genç sporcularından ABD’li Mikaili Sol ise ikinciliği elde etti. 35 sporcunun çoğunun Muğla Akyaka’nın dalgalarıyla tanıştığı öğrenilirken Akyaka’nın uçurtma sörfü için vazgeçilmez olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Katar’da uçurtma sörfü

Katar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker, “Küresel Uçurtma Sporları Derneği (GKA) Uçurtma Sörfü Dünya Turu’nun resmi turizm ortağı olarak Katar Turizm, GKA’nın sporcularını ve seyircilerini biraraya getirmeye devam edecek” dedi.