Gündem Motokurye Yunus Göçer'in eşi: ‘Katil göz göre göre kaçtı’

Motokurye Yunus Göçer'in eşi: ‘Katil göz göre göre kaçtı’

10.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Mohamed Hasan Şeyh Mahmud‘un karıştığı kazada hayatını kaybeden motokurye Yunus Göçer’in eşi Öznur Göçer, eşinin ölümüne neden olan Mohamed Hasan Şeyh Mahmud’un yurt dışına gitmesine isyan ederek, “Eşimin katili göz göre kaçtı. Bunun hesabını kim verecek? Adam gitmiş, bir daha gelir mi? Bu katilden önce olay yerinde o tutanağı tutan polislerin hesap vermesi gerekiyor” dedi.

ÇİĞDEM YILMAZ / İstanbulİstanbul’da 30 Kasım Perşembe günü Avrasya Tüneli Aksaray çıkışında emniyet şeridinde yavaşlayan Yunus Emre Göçer, arkadan gelen otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Tedavi gördüğü hastanede altı gün yaşam mücadelesi veren Göçer, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Göçer’e çarpıp kaçan otomobilin Somali Konsolosluğu’na ait olduğu, aracı Cumhurbaşkanı Mahmud’un oğlu Mohamed Hasan Şeyh Mahmud kullandığı ortaya çıktı.

Mahmud, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık Mohamed hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak dosyayı bilirkişiye gönderdi. Hazırlanan raporda tüm kusurun Mohamed’de olduğu belirtildi. Raporun ardından savcılık, şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Ancak Mahmud’un 2 Aralık’ta yurt dışına çıktığı ortaya çıktı.

Mahmud’un yurt dışına çıkmasına isyan eden Göçer’in eşi Öznur Göçer,  “7 gün boyunca bir umutla eşim gözlerini açar diye hastaneden bir an olsun ayrılmadım. Ama ne eşim gözlerini açtı ne de bu adamın kaçmasına engel olundu. Eşimin ölümüne sebep olan ve buna göz yuman olay yerindeki polislerden de şikayetçiyim. Bunun hesabını kim verecek. Adam gitmiş, bir daha gelir mi? Bu katilden önce olay yerinde o tutanağı tutan polislerin hesap vermesi gerekiyor” diye konuştu.