Gündem Katil günlükleri!

Katil günlükleri!

27.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anne ve babasını öldürüp gömen Öner’i evinde bulunan günlüklerin ele verdiği anlaşıldı. Katil cinayetin ayrıntılarını günlüğüne not etmiş

Katil günlükleri

Bursa’nın İznik ilçesinde, 6 yıl önce ortadan kaybolan emlak zengini 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner ile eşi 80 yaşındaki Emine Öner’e ait olduğu tahmin edilen kafatasları ve kemikler üçüncü kez kazılan evlerinin bahçesinde bulunması ardından cinayet şüphelisi olarak İstanbul’da gözaltına alınan çiftin oğlu 56 yaşındaki Kenan Öner, tutuklandı. ’Susma hakkını’ kullanarak ifade vermeyen Kenan Öner’in evinde yapılan aramada bulunan günlüğün, cesetlerin yerinin bulunmasında etkili olduğu bildirildi.

‘Kazıda çok yoruldum’
Bursa Asayiş Şube Müdürlüğü, ekipleri tarafından gerçekleştiren operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Buna göre polis, 2005 yılında eşi Canan Öner, 2008 yılında da emlak zengini olan anne ve babası kaybolan Kenan Öner’i İstanbul Bayrampaşa’daki evinde gözaltına aldı. Polis gözaltına aldığı Öner’e anne ve babasının cesetlerini bulduğunu söyledi.
Paniğe kapılan Kenan Öner’in “Evin bahçesini mi kazdınız?” sözleri üzerine polis, evde arama yaptı. Aramada Kenan Öner’in defterlere yazdığı günlükleri bulundu. Yaşlı çifttin kaybolduğu 2008 yılı incelendiğinde 15 Nisan’da, “Ben şimdi bunlarla ne yapacağım?” ve 16 Nisan’da “Babamın evinde duvarın dibinde kazı yaptım çok yoruldum” yazdığı belirlendi. Bunun üzerine İznik’e gelen cinayet bürosu polisleri duvarın dibinde bir kez daha arama yaptı.