Gündem Katil koca 1 yıldır yakalanamadı

Katil koca 1 yıldır yakalanamadı

05.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Ezgi Özarslan’ın annesi Ziynet Zerkin, kızının ölümüne neden olan Deniz Özarslan’ın bir yıldır firari olmasına isyan etti. Zerkin, “Aklım almıyor, nasıl olur da bir yıldır yakalanamadı. Kırmızı bültenle arama çıkartıldı. Buna gerek kalmadan yakalanabilirdi, neden yakalanmadı?” dedi.

Katil koca 1 yıldır yakalanamadı

Çiğdem Yılmaz - Ezgi Özarslan (31), geçen yıl 29 Temmuz’da boşanma aşamasında olduğu eşi Deniz Özarslan tarafından başından silahla vuruldu. Hastaneye kaldırılan genç kadın, 11 Ağustos’ta yaşam mücadelesini kaybetti. Deniz Özarslan da olaydan sonra kayıplara karıştı. Genç kadının ailesi, firari Deniz Özarslan’ın bulunması için, İzmir’in de aralarında bulunduğu 17 şehirde duvarlara ve direklere “Ezgi’nin katili aranıyor” yazılı afişler yapıştırdı. Özarslan’ın ölümün üzerinden bir yıl geçti ancak ölümüne neden olan Deniz Özarslan’dan hala haber yok. Deniz Özarslan’ın bir yıldır firari olmasına isyan eden Ezgi Özarslan’ın annesi Ziynet Zerkin, Milliyet’e şunları aktardı: 

Haberin Devamı

‘TEK BİR İŞLEM YAPILMADI’ 

“Benim kızım göz göre göre öldürüldü. Boşanmaya karar verdiği için defalarca bu adam tarafından tehdit edildi, yolda önü kesildi. Bu yüzden kızımla birlikte defalarca gidip şikayetçi olduk. Ama bir şey yapılmadı. Bu adamın başka suç dosyaları da vardı. Tüm bunlara rağmen hakkında tek bir işlem yapılmadı. Karakol kapılarına yalvardım, ‘Bu adam kızıma zarar verecek, bir şey yapın’ diye, kimse oralı olmadı.

Çok geçmeden dediğimiz de oldu ve kızım öldürüldü. Benim kızımı koruyamadılar ve bir yıldır da katili serbest. Aklım almıyor, nasıl olur da bir yıldır hâlâ yakalanamadı. Sonuçta katilin, birinin desteği olmadan uzun süre bir yerde barınması zor. Kırmızı bültenle arama çıkartıldı. Buna gerek kalmadan yakalanabilirdi, neden yakalanmadı? Benim kızım öleli 365 gün oldu ama o gün sadece Ezgi değil tüm ailesi öldürüldü aslında. Biz, 365 gündür ölü gibiyiz, tüm aileyi darmaduman etti. Kendisi bir yerlerde hayatına rahatça devam ediyor.”