Gündem Kavisli tablet stres ölçen saate karşı

Kavisli tablet stres ölçen saate karşı

24.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl Barcelona’daki teknoloji fuarına kavisli ekrana sahip, görüntü kalitesi yüksek tablet bilgisayarlar ile nabız ve stres seviyesi ölçen akıllı saatler damga vuracak

Kavisli tablet stres  ölçen saate karşı

İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2014), bu yıl da akıllı telefonlar, tabletler, uygulamalar, akıllı saatler ve giyilebilir teknolojiler damga vuruyor.
24 - 27 Şubat tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda üreticiler yeni modellerini ve teknolojilerini sergiliyor. Bugün açılan fuarı 70 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Mobil Dünya Kongresi’ndesinde bu yıl damga vuracak olan trendler şöyle:
n Barcelona’daki ilk büyük ürün açıklaması Samsung’dan geldi. Samsung yeni akıllı saati Samsung Gear 2’yi görücüye çıkarıyor. Tizen işletim sistemini kullananan saat sağlık ve spor alanında çok sayıda özelliğe sahip.
Samsung ilk akıllı saatini geçen yıl eylülde çıkarmıştı. Yeni Samsung Gear 2’nin ise biri kamerasız olmak üzere iki çeşidi olacak. Nabız ölçer ve adım ölçer sistemlerine sahip olan saat uyku düzenini ve stres seviyelerini de kontrol edebilecek. Eski Gear akıllı saatte kayışta bulunan saat ise gövdeye alındı. 2 megapiksellik kamerası bulunan saatin şarjının 2 ya da 3 gün dayanacak. Saat, Samsung akıllı telefonla iletişim kurarak numara tuşlama ve görüşme yapma olanağı sağlıyor, ayrıca e-mail ve SMS uyarıları veriyor. Nisan ayında piyasaya sürülecek saatin fiyatı açıklanmadı. Eski Gear’in fiyatı 300 dolardı. Giyilebilir teknoloji konusunda öncü olmak isteyen Samsung Tizen işletim sistemini ABD’li Intel, Japon NTT DoCoMo ve Fransız Orange ile birlikte geliştiriyor.

IMAX gibi görüntü...
* TV’lerde bulunan kavisli ve kıvrımlı ekran trendi mobil cihazlara da geliyor. Güney Koreli LG ve Samsung geçen yıl sonuna doğru kavisli ekrana sahip cep telefonlarını tanıtmıştı. Bu yılki fuarda ilk kez kavisli ekrana sahip tableti de görebileceğiz. Eğilip bükülmeyen ancak doğal eğimli bir yapıya sahip olan kavisli cihazlar video izlerken ve oyun oynarken IMAX benzeri daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyor.
* Fuarda 4K kameralı cepleri görüyor olacağız. Full HD’nin dört katı kadar çözünürlükte net görüntü sağlayan 4K, televizyonlardan sonra akıllı cihazların da kameralarına giriyor. Samsung, Sony ve Nokia’nın bu alanda atılımları olacak.

Haberin Devamı

‘Sulu’ ürünler yolda

* Bükülebilir OLED (organik LED) teknolojisi de fuarda öne çıkması beklenen yeni teknolojilerden. Suya dayanıklı tablet ve telefon serisi devam edecek. Dokunmadan ses kontrolüyle çalışan cep telefonları fuarda görülecek yenilikler arasında.
* Samsung’un fuarda AMOLED ekrana sahip tableti sergilemesi planlanıyor. Firma bu ekran teknolojisini mobil cihazları Samsung Galaxy ve Note’da kullandı. Şimdi sıra tabette. Galaxy Note 8.0’ın AMOLED ekrana sahip ilk tablet olacağı bekleniyor.
* Samsung’un aynı zamanda Unpacked 5 etkinliğinde yeni telefon modeli Galaxy S5’i de lanse etmesi bekleniyor. Cihazda daha büyük ekran, parmak izi tarayıcısı, metal kasa, 64 bit işlemci olacağı konuşuluyor.
* Çinli üretici Huawei’nin fuarda ilk akıllı saatini lanse etmesi bekleniyor. Cep telefonu modeli Ascend P6’nın da varisi geliyor. Adının P7 olacağı öngörülüyor.
* HTC de yeni Android telefon lanse edecek. Geçen yılın One’ının daha büyük ekran geliştirilmiş özelliklerle gelmesi bekleniyor. Adının One 2 olması planlanan telefon Android 4.4’ü destekleyecek.