Gündem Kaya: Artık elimi saklamayacağım

Kaya: Artık elimi saklamayacağım

22.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmit’te iki yıl önce geçirdiği iş kazasında başparmağını kaybeden Recep Kaya’ya ayak parmağından yeni bir baş parmak yapıldı. Kaya, “Çok mutluyum. Ellerimi artık saklamayacağım” dedi.

Kaya: Artık elimi saklamayacağım

“Kızımın ayakkabısının bağcıklarını bağlayamamak beni çok üzüyor. Sağ elimin tırnaklarını annem kesiyor...” Bu sözler iki yıl önce iş kazasında sol elinin baş parmağını makineye kaptıran Recep Kaya’ya ait. Gece vardiyasında başparmağı kopan Recep Kaya’nın ve ailesinin yaşantısı bu talihsiz kazanın ardından bir anda değişti. İki kez ameliyatla dikilen parmak tutmayınca yeniden alındı ve baş parmağının yerinde koca bir boşlukla baş başa kaldı Recep Kaya.

Haberin Devamı

Köyüne geri döndü

Kaya, maddi sıkıntılar nedeniyle eşi ve iki küçük çocuğuyla köyüne, anne babasının yanına taşınmak zorunda kaldı. Ailesine tarlada yardım etti ama baş parmağının eksikliğini kimselere göstermek istemediği için de bir türlü elini koyacak yer bulamadı. Başparmağının yokluğu canına tak edince son bir umutla İstanbul’a gelerek Prof. Dr. Şükrü Yazar’ın kapısını çaldı.

Acıbadem Maslak Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, önce Kaya’nın kasığından eksik parmağa doku canlandırması yaptı, boşluğu kendi dokuları ile doldurdu. 9 ay sonra da 7 saat süren ameliyatla ayak parmağından ikinci parmağı sol eline baş parmak olarak nakledildi.

Dünyalar onun oldu

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası eli açıldığında yeni parmağını gören Kaya, hafifçe oynatabildiğini hissedince dünyalar onun oldu. Recep Kaya, “Çok mutluyum. Sürekli elimi saklamaya çalışarak toplumdan kendimi kaçırmak zorunda kalmayacağım” dedi. Kaya, şimdi fizik tedavi sürecine başlayacak. İlk 2-3 ay eli atelde olacak.

Üç aydan sonra, yeni parmağını zorlamadan kullanabilmeye başlayacak, altı aydan sonra ise günlük aktivitelerinde, daha zorlu işlerde parmağını tamamıyla kullanabiliyor olacak.