Gündem Kaybolan fidanlar! Tek üniversiteden 127 can

Kaybolan fidanlar! Tek üniversiteden 127 can

08.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de büyük yıkıma neden olan ve 11 ili etkileyen depremlerde, 50 bine yakın insan yaşamını yitirdi. Depremlerde Adıyaman Üniversitesi’nde eğitim gören 127 öğrenci hayatını kaybetti.

Kaybolan fidanlar Tek üniversiteden 127 can

MELTEM GÜNAY İstanbul -  50 bine yakın insanın yaşamını yitirdiği depremlerde böllgenin en büyük üniversitelerinden biri olan Adıyaman Üniversitesi de farklı fakültelerde öğrenim gören 127 öğrencisini kaybetti. 

Haberin Devamı

O DA DOKTOR OLACAKTI

Adıyaman’da Tıp Fakültesi öğrencisi 20 yaşındaki Mehmet Metin Kutlu ailesiyle birlikte yıkılan evlerinin altında kaldı. Kutlu, annesi, babası ve izlerinden gittiği doktor ablası Meryem Kutlu ve doktor ağabeyi Gültekin Kutlu’yla birlikte yaşamını yitirdi. Depremde tıp fakültesinde öğrenim gören Merve Özden, Osman Yıldırım, Mustafa Eren Suçu, Fatma Yağmur Tünay, Ahsen Nur Onuk, Mehmet Tora ve Serhat Güvenç de enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren genç fidanlar oldu.

Gaziantep İslahiye’deki Müge Sitesi’nde depreme yakalanan Şevval Şentürk de aynı üniversitede diş hekimliği fakültesi öğrencisiydi. Şentürk, yıkılan evlerinin enkazında ailesiyle birlikte hayatını kaybetti. Aynı fakültede öğrenim gören Baran Mutlu, Beyza Bal, Hacı Furkan Ertürk, Haşim Erik, Muhammed Zahit Özer, Naif Dağlı, Onur Can Dursun, Osman Yusuf Yıldırım, Ruken Güdücü, Sümeyye Tangüner, Şeref Salih Dönmez ve Ümit Yüksel de depremde hayatını kaybeden genç öğrenciler oldu.

Haberin Devamı

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYDÜ

Depremde yaşamını yitiren, Spor Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gören Müşerref Sena Karakütük de Mayıs 2022’de Normandiya’da yapılan liselerarası genç kadınlar Dünya Boks Şampiyonası’nda kendi kilosunda dünya üçüncüsü olmuştu. Karakütük, Türkiye Boks Federasyonu gençler kategorisinde milli sporcu olarak Türkiye’yi temsil eden isimdi.

Kaybolan fidanlar Tek üniversiteden 127 can