01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:
FERİT ZENGİN İstanbul - İstanbul’da kaybolan Filistinlilerin ailelerinin kayıp başvurusuyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri ise şehir genelinde kamera inceleme çalışması başlattı. Kaybolan kişilerin ev ve işyerleri etrafındaki güvenlik kameralarından başlayarak civardaki tüm cadde ve sokakların güvenlik kamera görüntülerini tarayan polisin çalışması devam ediyor.
MOSSAD şüphesi
Filistin Büyükelçiliği, kaybolanlardan Muhammed Salhab’ın Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi olduğunu, Alaeddin Abdul Latif, Muhammed Hamada, Abdul Rahman Abu Nawah, Nahed Saber Al Kafarna, Ahmed Al-Qishawi ile Fatima Getawi’nin ise İstanbul’da yaşadığını ve ailelerinin kendilerine bir türlü ulaşamadıklarını açıkladı. Üniversite öğrencisi Salhab’ın arkadaşları, cuma namazına giderken Salhab’ın yanına yaklaşan siyah bir minibüse bir grup tarafından zorla bindirip uzaklaştırdığını öne sürerken, Filistin makamlarının kayıpların arkasında MOSSAD şüphesi üzerinde durduğu belirtildi.
Gözaltında değiller
Independent Türkçe’nin aktardığına göreyse, Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Ahmet Demirer, kayıpların bulunması için Türkiye emniyetinin elinden geleni yaptığını söyledi. Demirer, bu kişilerin kesin olarak Türkiye emniyet birimlerince gözaltına alınmadığını veya hastanelerde bulunmadığını belirtti.