Gündem Kayıt getirenden şikâyetçi olmayız

Kayıt getirenden şikâyetçi olmayız

01.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçelievler Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Osman Develioğlu, 30 Mart yerel seçimleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi

Kayıt getirenden şikâyetçi olmayız

Bahçelievler’deki bir restoranda yapılan toplantıya Ak Parti İstanbul eski Milletvekili Fuat Bol da katıldı. Develioğlu, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

‘İsterseniz girmeyelim’
Bir gazetecinin “Kabataş meselesi hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum. Kanallarda yayınlanan görüntülerden sonra bu konudaki yorumunuz nedir?” şeklindeki sorusu karşısında Develioğlu kısa bir süre sessiz kaldı. Bu esnada bir gazetecinin araya girerek, “İsterseniz bu konuya hiç girmeyelim, bambaşka boyutlara taşımayalım” demesi üzerine, başka bir gazeteci de “Gazeteci soru sorar. Başkan, cevabını verebilir” şeklinde karşılık verdi.
Kabataş iddiasını tekrar sorulması üzerine Develioğlu özetle şunları söyledi:
“Bizim için yok olduğunu kabul edelim dedik. ’Pat’ diye ne hikmetse 8 buçuk ay sonra böyle bir şey ortaya çıktı. O görüntü daha evvelden yok muydu, niye şimdi çıktı ortaya? Bir genç kızın hayatı üzerinden böyle bir işlem yapılmaz. Şu anda sizin vasıtanızla bir şey söylemek istiyorum. Ben inanıyorum ki oradaki gençler içinden mutlak ve mutlak birilerinin bir kayıt yaptığına inanıyorum. Burada bilgi sahibi olan yada en azından bir çekim yapan, izan, irfan, insaf sahibi birileri elbette çıkacaktır. Bu işe katılmış pişmanlık duyan ve bununla ilgili bizi bilgilendirecek ilk kişiyle ilgili biz aile olarak şikayetçi olmayacağız. Bunu da bazı şeylerin ortaya çıkması için söylüyorum. Muhtemelen çıkar diye düşünüyorum ve böyle biri de gelirse o kişiyle ilgili kızımıza da söyleriz ve şikayetçi olmayız. Tekrar söylüyorum, biz orada bu olayları yapanları suçluyoruz, başkalarını suçlamıyoruz.”