Gündem Kayyum ve göçmen vurgusu

Kayyum ve göçmen vurgusu

24.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’ın Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı sonrası gözlerin çevrildiği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin tutumuna ilişkin açıklamasının bugüne kaldığını söyledi.

Kayyum ve göçmen vurgusu

Özdağ, dün partisinin genel merkezi önünde yaptığı açıklamada özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçağın 1 sene içinde vatanlarına dönüşünü güvence altına alacak, böylece yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin Türk halkının sırtından atılmasını temin edecek, cumhuriyetimizin kuruluş esaslarını, anayasanın ilk dört maddesi ve 66. maddesini güvence altına alacak ve PKK, FETÖ, İŞİD gibi terör örgütleriyle de stratejik ve uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi ön gören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz ama nihayetlenmedi. Nihayetlenmesi ve imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun Hatay programında olduğunu bu yüz yüze görüşmelerin CHP liderinin Ankara’ya dönüşü sonrası gerçekleşeceğini belirten Özdağ, daha önceki görüşmelerinin olumlu geçtiğini belirterek, “Bu olumlu sürecin son aşamada da olumlu sonuçlanacağını umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın (bugün) saat 11.00’da Sayın Kılıçdaroğlu ile burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. Soruları da yanıtlayan Özdağ, mültecilerin geri gönderilmesi konusunda daha önce Kılıçdaroğlu’nun gönüllü olarak ve “2 yıl içinde” dediği hatırlatırak, “Siz ise 1 yıl içinde diyorsunuz?” denilmesi üzerine, “Gönüllü değil, gerekirse zorlara 1 sene içinde uluslararası hukuka uygun olarak” karşılığını verdi. Özdağ, “Terörle mücadelede, Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Oğan’ın kararı soruldu

Özdağ, Oğan’ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyeceği açıklamasınrı sorulması üzerine “Kendi takdiridir, Zafer Partisi’ni bağlamamaktadır. Bu noktada Sinan Bey’le farklı düşünüyoruz. Kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz, üzerinde durmuyoruz. Biz Sinan Bey’le yola çıkarken cehennemin kapıları kapatmak için yola çıktık, biz cehennemin kapılarını kapatmaya hala çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Zafer Partisi’nden dün akşam yapılan açıklamada Özdağ ile Kılıçdaroğlu’nun bugün saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde ortak açıklama yapacakları bildirildi.