Gündem Kedileri zehirleyip yan yana dizdiler

Kedileri zehirleyip yan yana dizdiler

18.11.2008 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Kedileri zehirleyip yan yana dizdiler

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde çoğunluğu sahipli olan 9 kedi, zehirlendi. Kedi ölülerinden 5'inin inşaat alanında yan yana dizelerek teşhir edilmesi tepki çekerken, zehirlenmek üzere olan 4 kedi de hayvanseverler tarafından veterinere götürülüp tedaviye alındı. Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, “Bu bir katliam. Kedileri öldürdükten sonra bir de yan yana getirip dizmişler. Adeta mesaj vermek istemişler. Bunun ardının gelmesinden çekiniyoruz” dedi.
Bodrum’un Kumbahçe Mahallesi’deki bir inşaat alanında yan yana dizilmiş 5 kedi ölüsü ile etraftan toplanan 4 kedi hayvanseverleri isyan ettirdi. Çoğunlu sahipli ve bakımlı olduğu gözlenen kedilerin, Şalvarağa Tepesi olarak bilinen bölgede zehirli balık verilerek öldürüldüğü tespit edildi. Zehirlenen ve durumu kötü olan 4 kedi ise mahalleye gelen hayvanseverler tarafından veterinere götürülüp tedavi ettirildi. Zehirlenen kediler arasında, 4 yaşındaki ‘Ege’ adlı kedisinin de bulunduğunu anlatan 32 yaşındaki Zeynep Güneri, “Evimde beslediğim kedi ile mahalledeki 4- 5 kediyi saatlerce göremeyince kuşkulandım. Çevreyi taramaya başladım. Bir inşaat alanında gördüğüm manzara beni şoke etti. Zehirlenerek öldürülen ve yan yana dizilen 5 kediyi görünce kendimden geçtim. Komşularımla birlikte zehirlenen ve can çekişen diğer kedileri veterinere götürüp tedavi ettirdik. Ege’yi kaybettiğim için ve diğer kedilerin zehirlenmesi nedeniyle çok üzgünüm. Kedileri katledenler bir an önce bulunmalı” dedi.
Beraberindeki hayvanseverler ile birlikte gün boyunca mahallede inceleme yapan Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu ise kedi katliamına sert tepki gösterdi. Bodrum Belediyesi ile ortaklaşa yaptıkları çalışmalarda yüzlerce kedi ve köpeğin hayatını kurtardıklarını, onları bakım altına aldıklarını kaydeden Uslu, “Ancak halen bu hayvanlara karşı acımasızca davranan kendini bilmez kişiler olabiliyor. Konunun araştırılması için belediye veterineri ve zabıtaya haber verdik. Bodrum’da ilk kez bu büyüklükte kedilere karşı bir katliam yapıldığını gördüm. Büyük şok ve üzüntü içindeyiz. Bu bir katliam. Kedileri öldürdükten sonra bir de yan yana getirip dizmişler. Adeta mesaj vermek istemişler. Bunun ardının gelmesinden çekiniyoruz. İşkence ve katliamların cezası artırılmadığı sürece dost hayvanlar rahat ve huzur yüzü göremeyecek” diye konuştu.