Gündem Kemiklerde kırık, vücudunda sigara yanığı! Yağmur bebekten acı haber

Kemiklerde kırık, vücudunda sigara yanığı! Yağmur bebekten acı haber

15.02.2022 - 13:34 | Son Güncellenme:

İstanbul’da doğumundan 20 gün sonra rahatsızlandığı iddiasıyla anne ve babası tarafından hastaneye götürülen ve yapılan doktor muayenesinde vücudunda sigara yanık izleri bulunup kemikleri kırık olduğu tespit edilen Yağmur bebek kurtarılamadı. Olayın ardından gözaltına alınan bebeğin annesinin verdiği ifade ise kan dondurdu. “Uyurken üzerine yatmış olabilirim kırıklar bu yüzden, yanıklar ise ısıtmaya çalıştığım sırada oluşmuş olabilir” diyen Merve Ö. tutuklandı, eşi ise adli kontrolle serbest kaldı.

Kemiklerde kırık, vücudunda sigara yanığı Yağmur bebekten acı haber

Ferit Zengin/ İSTANBUL - Bahçelievler Zafer Mahallesi’nde oturan Tekin ve Merve Ö. çiftinin 1 Ekim 2021’de çocukları dünyaya geldi. Bebeğe Yağmur adı verildi. 20 Ekim’de rahatsızlanarak Bakırköy Doktor Sadi Konuk Hastanesine götürülen bebeği muayene eden doktorlar dehşete düştü. 20 günlük Yağmur bebeğin kemiklerinde kırıklar, vücudunda ise sigara kaynaklı olduğu öne sürülen yanıklar tespit edildi. Bebek tedaviye alınırken, durum polise bildirildi.

Haberin Devamı

4 AY SONRA ACI HABER

Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bebeğin anne ve babası hakkında savcılık talimatıyla işlem başlattı. Yağmur bebek hastanede 4 aylık süren tedavi süreci ve doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Hayatını kaybeden Yağmur'un anne ve babası gözaltına alındı.

“UYURKEN ÜZERİNE YATMIŞ OLABİLİRİM”

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve ifadesinde “Uyurken üzerine yatmışım, kemiği ondan kırılmıştır, yanıklarda ısıtmaya çalışırken yaşanmıştır” diyen anne Merve Ö. ile eşi Tekin Ö. “Aile yükümlülüğünden kaynaklanan sorumluluğu ihlal” suçundan adliyeye gönderildi. Merve Ö. tutuklanırken, ifadesinde bebeğinin kırıkları ve yanıkları hakkında bilgisi olmadığını söyleyen baba Tekin Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.