Gündem Kendi sanatını kendin getir!

Kendi sanatını kendin getir!

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kabataş’ta İstanbullu performans sanatçıları 20 Ağustos akşamı değiş tokuş kavramını merkeze alan bir dizi gösteri gerçekleştirecek

Kendi sanatını kendin getir

Kabataş’ta İnebolu Çıkmazı’nda bir ev-ofiste 20 Ağustos akşamı 20.00- 24.00 arasında sıradışı bir performans gösterisi gerçekleştirilecek. ‘Bring Your Art’ (Sanatını getir) adlı proje kapsamında İstanbullu performans sanatçıları bir dizi gösteri gerçekleştirecek. Etkinkliğe sanatçılar Ayça Ceylan, Burçak Konukman, Cathleen Henninot, Hilal Özçelik, Mustafa Özdemir, Pınar Tuncer ve Selin Kocagöncü katılacak. Ücretsiz gerçekleşecek etkinliği izlemek için lcv@bringyourart.com adresine mail atmak gerekiyor. ‘Değiş tokuş’ kavramını merkeze alan proje sanatçılar arasındaki etkileşimi önemsiyor. Etkinlik hakkındaki sorularımızı Ayça Ceylan yanıtladı.
Projenin kapsamını anlatır mısınız?
Etkinlik Özgür Paksoy, Pınar Derin Gencer ve Fransız performans sanatçısı Margaux Aubin’in düşüncesiyle başlatıldı. Var olan sanat alanları dışında başka nerelerde sanat yapabiliriz diye düşünmüşler. İnsanların geldikleri etkinliklerde oturup konuşmalarını ve bir şeyler paylaşmalarını, işleriyle ilgili de yorumlar yapılmasını istemişler. Bunun üzerine bu etkinliği yapabilecekleri bir alan olduğu fark edilmiş. Bu alan da Özgür Paksoy’un Kabataş’taki ofisi olmuş. Deneyimin de değiş tokuş yapılabileceği bir etkinlik olması üzerinde karar kılınmış.
Esas olan değiş tokuş
Siz etkinlikte ne yapacaksınız?
Etkinlikte ‘Bugünlere eklediğim tüm yardımcı cümleler’ adlı bir performansım yer alacak. Amacımız performansı izlemeye gelenleri izleyici konumundan çıkarıp değiş tokuş yapabilecek konuma getirmek aynı zamanda eserlerin üzerine konuşulabilen bir alan yaratmak.
İnsanları bir araya getiren bir projenin bugünlerdeki önemi nedir?
Bugünlerde birçok etkinlik iptal ediliyor. Yaptığımız konuşmalar sonucunda şöyle de bir sonuç çıktı: Aslında bu etkinlik bir atölye gibi de olabilir. Amacımız sanatın kullanım alanlarını diğer alanlarla paylaşmak.
Etkinliğin amacı nedir?
Burada amaç performansı sahne üzerinden tanımlamak değil, yeni işler yapmak. O gece bize resim yaparak ya da video çekerek o gece kaydedilirken ortaya yeni işlerin de çıkmasını amaçlıyoruz. Bu etkinliğin devamının nasıl olacağı henüz belli değil ancak bir komite veya jüri olmasını istemiyoruz.