Gündem Kent buz kesti! Termometreler eksi 15’i gösterdi

Kent buz kesti! Termometreler eksi 15’i gösterdi

30.12.2022 - 10:08 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yılbaşı öncesi hava durumu raporunu yayımladı. Son hava durumu değerlendirmelerine göre Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Öte yandan Kars buz kesti, hava sıcaklığının eksi 15’i gördüğü kentte, her taraf dondu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri parçalı bulutlu, öğlen ve akşam saatlerinde Muğla kıyıları ile gece saatlerinde Aydın çevreleri hafif sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle sakin, zamanla kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif esmesi bekleniyor.

 

KARS’TA HAVA SICAKLIĞI EKSİ 15’İ GÖRDÜ

Soğuk hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Hava sıcaklığının 15 dereceye düştüğü Kars’ta Kars Çayı buz tuttu, araçların camları buz tuttu. Kars’ta havalarının soğuduğunu ifade eden vatandaşlar, “Çok soğuk, dere dondu, hava baya soğuk, hava sıcaklığı eksi 10-11 derece var” dedi.

Kent buz kesti Termometreler eksi 15’i gösterdi

“BOYACILIKTAN KAZANDIĞI PARAYLA KUŞLARI DOYURUYOR”

Öte yandan, soğuk havadan etkilenen ve yem bulmakta güçlük çeken kuşları boyacılık yapan bir kişi doyuruyor. Kazımpaşa Caddesi’nde boyacılık yaparak geçimini sağlayan Uğur Tatar, her sabah aldığı buğdayı kuşlara veriyor.

Haberin Devamı

Kuşların karnını doyurduğunu ifade eden Uğur Tatar, “Kazandığımız paralarla ben bu hayvanlara acıyorum. Bende her zaman arpa alıyorum. Aç kalmasın diye her sabah yem dökerek kuşların karnını doyuruyorum” diye konuştu.

Kars’ta soğuk havanın önümüzdeki günlerde daha da etkili olması bekleniyor. Soğuktan buz tutan Kars Çayı’nda buzdan küçük adacıklar oluştu. Kente gece hava sıcaklığı eksi 17 dereceyi gördü, sabah saatlerinde araç termometreleri eksi 15’i gösterdi.

Kent buz kesti Termometreler eksi 15’i gösterdi

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu 9

İstanbul: Az bulutlu 12

İzmir: Parçalı bulutlu 15

Adana: Az bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 19

Samsun: Az bulutlu 16

Trabzon: Az bulutlu 14

Erzurum: Az bulutlu 1

Diyarbakır: Az bulutlu 12