Gündem Kentte 'ıspanak' kabusu! İl Sağlık Müdürlüğü'ndan önemli uyarı geldi

Kentte 'ıspanak' kabusu! İl Sağlık Müdürlüğü'ndan önemli uyarı geldi

17.10.2021 - 16:23 | Son Güncellenme:

Giresun'da ıspanak yedikten sonra atropin zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 6 kişi, taburcu oldu. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü son günlerde alınan ıspanakların tüketilmemesi uyarısında bulundu.

Kentte ıspanak kabusu İl Sağlık Müdürlüğündan önemli uyarı geldi

Kentte aynı işletmede çalışan 6 kişi, dün akşam yemeğinde ıspanak yedikten sonra mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurdu. Atropin zehirlenmesi şüphesiyle tedavi altına alınan 6 kişi, taburcu oldu.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir de açıklama geldi. Yazılı açıklamada "Özellikle ıspanak içerisinde yer alan atropa belladona (güzel avrat otu) kaynaklı olabileceği düşünüldüğünden son günlerde market ve manavlardan alınan ıspanakların tüketilmemesini siz halkımızdan özellikle rica ediyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

29 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANEDE

Geçtiğimiz günlerde de Osmaniye'nin Dereli köyünde, ilkokul ile ortaokulun yemekhanesinde tavuk ve pilav yiyen 29 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırılmıştı.

Dereli köyündeki İl Genel Meclisi İlkokulu ve İl Genel Meclisi Ortaokulu'nun yemekhanesinde, öğle saatlerinde tavuk ve pilav yiyip, ayran içen 29 öğrenci fenalaşmıştı. Yöneticilerin ihbarıyla okula sağlık ekipleri sevk edilmişti. Mide bulantısı ve kusma şikayetleri olan öğrenciler, zehirlenme şüphesiyle ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılmıştı. Ayakta tedavi edilen öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Haberin Devamı

MANİSA'DA ZEHİRLENME ŞÜPHESİ

Manisa'nın Gördes ilçesinde Çiğiller 75. Yıl Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilerden 19'u, gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastaneye kaldırılmıştı. Hastanede tedaviye alınan öğrencilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

Gördes'in kırsal Çiğiller Mahallesi'ndeki 75. Yıl Ortaokulu'nda okuyan 46 öğrenci, öğle arasında mahallede hayır yemeği olarak dağıtılan tavuklu pilavdan yemişti. Yemeğin ardından mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayeti yaşayan 46 öğrenciden 19'u gıda zehirlenmesi şüphesiyle Gördes Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.. Hastanede gözlem altında tutulan öğrencilerin genel sağlık durumunun iyi olduğu bilgisi gelmişti. Öğrencilerin rahatsızlanmasının ardından hayır yemeği iptal edildi. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gıda numunesi alınarak olayla ilgili inceleme başlatıldı.