Gündem keşif görüntüleri iki çeteyi ele verdi

keşif görüntüleri iki çeteyi ele verdi

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Bahçelievler’de bir alışveriş merkezinin restoranında 2 Kasım gecesi buluşan Şirinler çetesiyle Azeri ‘Caniyev çetesi’ne mensup 4 Azerbaycanlı, intikam amaçlı bir cinayet için 5 milyon dolara pazarlık yaparken, polis baskınına uğramışlardı.

keşif görüntüleri iki çeteyi ele verdi

Baskında 14 çete üyesi yakalanmıştı. AVM’ye rahatça girdikleri anlaşılan şüphelilerden birinin, dışarıda önlem alan polise yakalanmamak için silahını güvenlikçiye verdiği belirlenmişti.

İnkâr ettiler ama

Başını ‘Max’ lakaplı Mehmet Sabri Şirin’in çektiği Şirinler çetesiyle yine başını Namık Caniyev’in çektiği Caniyev çetesine mensup 14 kişi, emniyette cinayet pazarlığını kabul etmedi. Polis, tümünün cep telefonlarını incelemeye aldı. İncelemede çete üyelerinin öldürülmesi planlanan ‘Lotu Quli’ lakaplı Nadir Sefilov’un Azerbaycan’dan İstanbul’a geldiği 10 Ekim’den itibaren görüşmeye başladığı tespit edildi. Bunun yanı sıra Caniyev çetesinden Orhan İsmailov ile Şirinler çetesinden Hacı Ömer E.’nin telefonlarında aynı eve ait fotoğraflar bulundu. İsmailov tarafından Hacı Ömer’e, evin yanı sıra bulunduğu sokağın görüntülerinin de gönderildiği ortaya çıktı. Polis evin Nadir Sefilov’un kaldığı ev olduğunu tespit etti.

Delil oldu

Polis, fotoğrafların saldırı öncesi çekilen keşif görüntüleri olduğunu belirlerken, adliyeye sevk edilen şüpheliler savcılıkta da cinayet planlamasını inkar etti. Ama fotoğrafların delil olmasıyla, 10 kişi cinayet planı ve azmettirme suçlamasıyla tutuklandı.