Gündem ‘Kesin sonuç 11-12 gün sonra açıklanır’

‘Kesin sonuç 11-12 gün sonra açıklanır’

02.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 1 Kasım seçimlerinin sonuçlandığını, kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti, CHP, MHP ve HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajını geçtiğini, sonuçların itiraz süreleri dikkate alındığında 11-12 gün sonra açıklanacağını açıkladı.

‘Kesin sonuç 11-12 gün sonra açıklanır’

Güven, dün YSK’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, 1 Kasım 2015 pazar günü 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin sonuçlandığını söyledi. Yurt içi seçimlerin tamamlandığını, yurt dışı seçmen kütüğünde kullanılan oyların daha önce getirilerek güvenli bir şekilde saklandığını hatırlatan Güven, yurt içinde kullanılan oylarla birlikte büyük oranda sayıldığını söyledi. Güven, kurula intikal eden kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 10’luk seçim barajını Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi’nin aştığını söyledi. Güven, “Kesin seçim sonuçları itiraz süreleri dikkate alındığında 11, 12 gün sonra açıklanacaktır” dedi.

Haberin Devamı

SEÇSİS vatandaş portalının kapatıldığı eleştirilerini de yanıt veren Güven, “Sandık sonuç tutanaklarının taranıp sisteme alınması nedeniyle SEÇSİS’de vatandaş portalı bu akşam geçici olarak önceki seçimlerde olduğu gibi hizmete kapatılmış olup, bu işlem tamamlandığında yeniden hizmet vermeye başlayacaktır.