Gündem Kıbrısı şoke eden ölüm

Kıbrısı şoke eden ölüm

08.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldıktan sonra bir süre Londra’da avukatlık ve savcılık yapan Kıbrıslı Türk Yılşen Özkarahasan’ın (33) yaşadığı evde ölü bulunması Kuzey Kıbrıs’ta şok etkisi yarattı.

Kıbrısı şoke eden ölüm

Özkarahasan’ın ailesi kızlarının “eski nişanlısı tarafından öldürüldüğünü” ileri sürerken, eski nişanlı Mehmet Şahin iddiaları, “böyle saçmalık olamaz” diye reddetti. İlk bulgulara göre ise Yılşen, fare zehiri içerek intihar etti. Kesin sonucun yapılacak otopsi sonucunda ortaya çıkacağı kaydedildi.

‘Devamlı borç ödedi’
Yaklaşık bir yıl önce yaşadığı İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a dönen Yılşen Özkarahasan, Mehmet Şahin ile nişanlandı. İddialara göre, başta ailelerin iyi olan ilişkileri daha sonra ekonomik nedenlerden dolayı bozuldu. Maddi durumu iyi olan Yılşen Özkarahasan, Mehmet’in ailesinin maddi istekleri karşısında bunaldı. Milliyet’e konuşan baba Enver Özkarahasan bunu, “Mehmet’in ailesi sürekli bir şeyler istiyordu” şeklinde açıkladı. Özkarahasan, konu hakkında şunları söyledi:
“Mehmet’in ailesi kızımın varlığına göz dikmişti. Önce araba sonra bir villa yapılmasını ve tapusunu kendi üstlerine istediler. Bunun üzerine tartışmalar yaşandı ve Mehmet’le geçtiğimiz ay ayrıldılar. Kızım bana Mehmet’in ve ailesinin borçlarını ödemekten yorulduğunu söyledi. Yaşananlardan bunalan Yılşen İngiltere’ye geri dönüş yapacaktı. Yılşen’in ölmeden bir gün önce üzerinde 250 bin sterline yakın parası vardı. Bu parayı birileri görmüş çantasında. Mehmet’in de paradan haberi olduğunu söylüyorlar. Mehmet ve yanındakiler kızımı öldürdü.”

‘Sensiz yaşayamıyorum’
Ayrıldığı nişanlısını ödürmekle suçlanan Mehmet Şahin, şunları söyledi: “Yılşen’den ayrıldığım için çok üzgündü. Benimle barışmak istiyordu. Bana ‘İngiltere’ye gitmek istemiyorum, lütfen barışalım. Sensiz yaşayamıyorum’ dedi. Ben de hayır dedim. İntihar edeceği aklımdan bile geçmezdi. Ayrıca, babasının söylediği para nereden çekilmiş neredeymiş.”