Gündem Kılıçdaroğlu'na saldıran Övet'e kuzen şoku

Kılıçdaroğlu'na saldıran Övet'e kuzen şoku

18.04.2014 - 13:05 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yumruklu saldırı düzenleyen Orhan Övet'le ilgili olayın ardından hazırlanan polis tutanağında, "Övet'in bir ay öncesinde kendisine Kılıçdaroğlu'na yumruk atacağını" söylediği öne sürülen kuzeninin de çeşitli suçlardan birden fazla kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğluna saldıran Övete kuzen şoku

Emniyet kaynakları, Övet'in kuzeninin polis muhbiri olduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "ilçe emniyet müdürlükleri ve polis merkezleri çalışma tarzları gereği muhbir kullanmaz" değerlendirmesinde bulundu. Suç makinesi olan Övet'in, çeşitli suçlardan poliste kaydı olan kuzeninin, saldırı olayının hemen ardından Emniyet'e giderek, Övet'le ilgili bilgi verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı düzenleyen Orhan Övet'le ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Övet'in kendisi gibi Elmadağ'da yaşayan kuzeni, olayın ardından polise giderek saldırıyla ilgili bilgi vermek istediğini belirtti. Övet'in kuzeni polise, "Övet politikalarına kızdığı için Kılıçdaroğlu'nu döveceğini söyledi" dedi. Polise bilgi veren Övet'in kuzeninin de çeşitli suçlardan hakkında birden çok suç kaydının olduğu öğrenildi.

Muhbir değil

Milliyet'e bilgi veren Emniyet kaynakları ise Övet'in söz konusu kuzeninin "polis muhbiri" olduğu şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Emniyet kaynakları, "İlçe emniyet müdürlükleri ve polis merkezleri çalışma tarzları dolayısıyla muhbir kullanmazlar. Muhbirler terör, istihbarat, narkotik ve organize suçlarla mücadele eden birimler tarafından gerektiği zaman kullanılır. Söz konusu iddilardaki gibi bu şahsın harhangi bir muhbirlik faaliyeti bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
Övet'in kuzeninin ise çeşitli suçlardan kaydı olduğu için Elmadağ'da işlenen ve adi olarak nitelendirilen bazı suçlar nedeniyle zaman zaman polis tarafından bilgisine başvurulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Çevresindekilere söylemişti

Yumruklu saldırı olayının ardından Övet'in bazı arkadaşları ve yaşadığı bölgedeki çevre sakinleri de gazete ve televizyonlara benzer şekilde beyanlarda bulunmuştu. Bu kişiler, "Övet olaydan bir ay öncesinde bize sürekli olarak Kılıçdaroğlu'nu döveceğini söylüyordu" demişti.