Gündem Kimlik değil babalık testi

Kimlik değil babalık testi

06.12.2011 - 14:53 | Son Güncellenme:

Sivas’ta Madımak Oteli’nin yakılması ve 35 kişinin ölümüne ilişkin açılan ana davadan dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davada sanık Cafer Erçakmak’ın kimliğinin tespiti için yapılan DNA testinin "babalık testi" olduğu ortaya çıktı.

Kimlik değil babalık testi

Sivas’ta, Madımak Oteli’nin yakılması ve 35 kişinin ölümüne ilişkin açılan ana davadan dosyaları ayrılan 7 firari sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davaya ölenlerin yakınları ve avukatı Şenal Saruhan, CHP Milletvekilleri Levent Gök, Şerafettin Halis, Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Sebahat Akkiraz, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Pir Sulan Kültür Derneği üyeleri ve çok sayıda sivil toplum örgütleri katıldı. Davanın bugünkü duruşmasında Avukat Saruhan, 10 Temmuz 2011’de öldüğü ortaya çıkan davanın sanıklarından Cafer Erçakmak’ın kimliğinin tespiti için istenen DNA testinin yapıldığını ancak annesi veya kardeşleri yerine oğlu olduğu belirtilen Ergün Erçakmak ile eşi Nuran Erçakmak’dan alınan örnek ve kanla yapıldığını söyledi. Saruhan, Erçakmak’ın oğlu olduğu iddia edilen Ergün Çakmak’a ait babalık testi yapmıştır yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde Adli Tıp verilerine göre Fethi Kabir yapılan kişinin Cafer Erçakmak’ın olup olmadığı yönündeki araştırmanın bu kişinin anne, baba ve kardeşleri vasıtasıyla yapılması gerekirdi. Bu itibarla raporu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Haberin Devamı

-ERÇAKMAK’IN DNASI YENİDEN İNCELENECEK-

Avukat Saruhan yeniden Erçakmak’ın hayatta bulunan birinci derecede akrabalığı olan DNA tespitinin yapılmasını istedi. Saruhan, davanın sanıklarından Yılmaz Bağ’In yargılama aşamasında öldüğünün belirtildiğini kaydederek, bu durumun araştırılmasını istedi. Saruhan’ın talepleri üzerine Savcı Hakan Yüksel, dosyanın kendilerine tevdi edilmesini isteyerek, Yılmaz Bağ hakkında yeniden esas hakkında görüşünü sunmak üzere ek süre verilmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir ise dosyanın incelenmek üzere savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi