Gündem Kış aylarının vazgeçilmezi mantar çorbası

Kış aylarının vazgeçilmezi mantar çorbası

27.04.2018 - 16:07 | Son Güncellenme:

Özellikle soğuk kış aylarında insanlar, hele ki aç olduklarında sıcak bir çorbaya asla hayır diyemezler. Çorba boş mideyi önce güzelce ısıtır, daha sonra ise doyurur. Günümüzde bardakta hazır çorbaların da çıkması ile çorbalara ulaşmak sıcak bir su bulmak kadar kolay bir hale gelmiştir.

Kış aylarının vazgeçilmezi mantar çorbası

Tabii ki bunun yanında bardakta hazır çorbanın evlerde pişen çorbayla eşdeğer olup olmadığı da tartışmaya açık bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Çorba çeşitleri

Türk mutfağında oldukça fazla çorba çeşidi mevcuttur. Geleneksel çorbaların yanında kolay yapılabilen çorbalar, az malzeme ile yapılan çorbaların yanında hızlı pişirilen çorbalar yer almaktadır. Genel olarak akla ilk gelecek çorbaları kısaca sayacak olursak: mercimek çorbası, ezogelin çorbası, yoğurt çorbası, kremalı mantar çorbası, yayla çorbası, işkembe çorbası, sebze çorbası, kelle paça çorbası, tel şehriye çorbası, tarhana çorbası, yöresel çorbalardan düğün çorbası ve yüksük çorbası örnek olarak verilebilir.

Kolay çorba tarifleri

Kolay çorba tarifleri deyince az malzeme ile kolayca hazırlanabilen çorbalar akıllara gelmektedir. Bunlardan başlıcalarını sayacak olursak; yoğurt çorbası, tel şehriye çorbası, mantarlı çorba, hazır çekilmiş tarhana ile yapılan tarhana çorbası örnek olarak verilebilir. Bu kolay çorba tarifleri ile çok kısa sürede çorba hazırlamak mümkündür. Bu çorbalar kolay hazırlanabilir olmalarının yanında lezzetleri ile de göz doldurmaktadırlar. Bu nedenle yapımı sıkça tercih edilen çorbalardandırlar.

Haberin Devamı

Mantar çorbası nasıl yapılır?

Kolay hazırlanan çorbalardan mantar çorbası için oldukça az malzeme gerekmektedir. Bu malzemeleri kısaca sayacak olursak;

· Yarım kilo kadar kültür mantarı

· Yarım litre süt

· 3 su bardağı su (suyu ılıtıp içinde tablet et suyu veya tavuk suyu eritilebilir.)

· 3 yemek kaşığı kadar un

· Tuz, karabiber

· İki yemek kaşığı tereyağı

Mantarlar güzelce yıkanır, kurulanır. Mantarlar kesilmeden sıcak su ile haşlanır. Daha sonra soğutulup tereyağı eritilmiş tavada kavrulur. Sonra ayrı bir tencerede tereyağı eritilip un, kokusu çıkana kadar kavrulur. Üzerine süt ve et suyu eklenir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Üzerine soğumuş mantar eklenir. Tuz ve karabiber ilavesi ile çorba hazır.

Yazarlar