Gündem Kışın bir başka güzel

Kışın bir başka güzel

05.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’de dört mevsim gezilecek bir yer bulmak mümkün. Ancak Kars’tan Rize’ye bembeyaz masalsı görüntüler arasında bazı şehirler, kışın bir başka güzel…

Kışın bir başka güzel

Seyahat etmenin mevsimi yok. Türkiye ise gezginlere, her mevsime özel seyahat alternatifleriyle oldukça zengin seçenekler sunuyor. Ancak bazı şehirleri mutlaka kışın da görmek gerekiyor. Bembeyaz karın altında masalsı görüntüler sunan şehirlerden bazılarını derledik:

Haberin Devamı

Kapadokya: Nevşehir’deki Kapadokya, peribacaları, yeraltı şehirleri, doğal kaya oluşumları, butik otelleri ve sıcak hava balon turuyla unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Karlar altında bölgede, kartpostallık görüntüler yakalamak mümkün. Burada Derin Kuyu Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Selime Manastırı, Uçhisar, Güvercinlik Vadisi, Ortodoks Manastırı, Yunan köyü olan Çavuşin Köyü, peribacalarının en yoğun olduğu Paşabağ görülmesi gerekiyor. Kapadokya’ya düzenlenen turlar ortalama 400 TL ile 1500 TL aralığında değişiyor.

Festival de düzenleniyor

Bolu: Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl olarak 7 gölün bulunduğu bölgede, 100’ün üzerinde kuş türü yaşıyor. Kayın, gürgen, kızılağaç, karaağaç, meşe ağaçlarının arasında kar manzaralı fotoğraflar çekebilir, trekking yapabilirsiniz. Bolu turları 150 TL ile 750 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Rize: Çamlıhemşin’de bulunan 1350 metre rakıma sahip Ayder Yaylası’nda doğayı trekking, foto safari,  zipline ile keşfedebilirsiniz. Yaylada bungalovdan tipik yayla evi konseptine, pansiyondan otele pek çok konaklama seçenekleri bulunuyor. Tatilinizi bu yıl 23-26 Ocak’ta 13.’sü düzenlenecek Kardan Adam Festivali’ne denk getirebilirsiniz. Festival için 1000 TL ile 1700 TL arasında turlar bulmak mümkün.

Kışın bir başka güzel

Denizli: Pamukkale Travertenleri’ne ve 19 antik kente ev sahipliği yapan Denizli’ye kışın gidebilirsiniz. Kalsiyum oksit içeren suların oluşturduğu görkemli beyaz travertenler ve geç Helenistik ve erken Hristiyanlık dönemlerine ait kalıntılar içeren Hierapolis Arkeolojik Kenti görülmeli. Çeşitli rahatsızlıklara iyi geldiğine inanılan şifalı suları ile ünlü olan bölgede ziyaretçiler, kış ortasında bile sıcak suyun tadını çıkarabiliyor.

Sapanca: İstanbul, Ankara ve Bursa’ın merkezindeki Sapanca, ulaşım kolaylığıyla haftasonu kaçamağı için ideal. Dünyada ender rastlanan klimatik özelliği, havadaki nem ve oksijenin bitkilerle olan uyumu, toprağın tuz oranındaki düşük seviyesiyle benzersiz özellikteki Sapanca’da birçok otel gezginlere hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Kışın bir başka güzel

Unutulmaz tren seyahati

Kars: Kışın görülmesi gereken yerlerin başında Kars geliyor. Kars’ta Çıldır Gölü’nün üzerinde kızaklı at turuna çıkabilir, Sarıkamış’ta kayak yapabilirsiniz. Rus ve Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinin görülebildiği şehirde UNESCO Dünya Miras Listesi’ndeki Ani Harabeleri’ni, tarihi 1153’e uzanan Kars Kalesi’ni, Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan Katerina Köşkü’nü, Havariler Kilisesi olarak bilinen Kümbet Camii’yi ve Peynir Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Şehre gitmenin en güzel yolu ise Doğu Ekspresi. Her gün Ankara-Kars arasında işleyen Turistik Doğu Ekspresi, 30 saatlik masalsı bir yolculuk sunuyor. Bu turun ücreti 480 TL.

Van: Doğal güzellikleri, tarihi, gelenekleri, kahvaltısıyla Van, kış için güzel bir adres. Urartular’dan izler taşıyan şehirde Muradiye Şelalesi, Van Kalesi (Tuşpa Kalesi), Van Etnoğrafya ve Arkeoloji Müzesi, Akdamar Kilisesi mutlaka görülmeli. Van, ayrıca Türkiye’nin en büyük gölüne de ev sahipliği yapıyor. Gölün keyfi ise en güzel Van Gölü Ekspresi ile çıkıyor. Ankara’dan kalkan tren Bitlis’in Tatvan ilçesine geliyor. Rota boyunca birbirinden güzel doğa manzalarının yanı sıra Nemrut Dağı, Atatürk Dağı ve Van Gölü de görülebiliyor. Tatvan’da son bulan yolculuktan sonra Van’a kolaylıkla geçmek mümkün. Van Gölü Ekspresi’nin ücreti de 54 TL.

Haberin Devamı

Kışın bir başka güzel

Kayakseverlere seçenek çok

Kışın tadını kayak yaparak çıkarmak isteyenler için seçenek çok. Bolu’da Kartalkaya, Bursa’da Uludağ, Kocaeli’de Kartepe, Erzurum’da Palandöken, Kayseri’deki Erciyes en çok tercih edilen kayak merkezlerinden. Ayrıca Kars’ta Sarıkamış, Çankırı, Kastamonu sınırlarındaki Ilgaz, Isparta’da Davraz, Erzincan’da Ergan, Burdur’da Salda da kayakseverleri bekliyor.