Gündem ‘Kız Kardeşlerim’ şiddet ve ayrımcılığa karşı

‘Kız Kardeşlerim’ şiddet ve ayrımcılığa karşı

20.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti, kadına yönelik şiddet ve deprem gibi afetlerde etkin rol alabilmek için “Kız Kardeşlerim Derneği” projesini hayata geçiriyor.

‘Kız Kardeşlerim’ şiddet ve ayrımcılığa karşı

ÖNDER YILMAZ Ankara - Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel’in koordine ettiği çalışma kapsamında “Kız Kardeşlerim” adıyla bir dernek oluşumu için adım atıldı. İlk aşamada 40 bin kadına ulaşılması hedeflenen oluşumun 29 Ekim’de lansmanının yapılması planlanıyor. Kadına yönelik şiddet, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı, mağdurlara destek, anaokulundan başlayacak eğitim projeleri, kadın istihdamı ve kadının ekonomik açıdan güçlendirilmesi projeleri; derneği çalışma başlıkları arasında yer alacak. Derneğin ikinci çalışma alanı ise; deprem gibi doğal afetlere yönelik projeler hazırlamak olacak.

Haberin Devamı

Akşener ilham verdi

Genel Başkan Yardımcısı Yüksel, “Kız Kardeşlerim Derneği” fikrinin fitilini Genel Başkan Meral Akşener’in 25 Aralık 2022’de 40 bin kadının katılımının sağlandığı kadın buluşmasında ateşlediğini söyledi. Akşener’in katılımcılara “kız kardeşlerim” diye seslenmesinin ardından büyük bir ilgi oluştuğunu ve Türkiye’nin her yerinden “kız kardeşiniz olabilir miyim?” diye telefon ve mesajlar gelmeye başladığını aktaran Yüksel, “7’den 77’ye bütün kadınlar kız kardeştir. Dernekleşelim dedik. Biz derneği kurup, akademisyen, bilim insanı kadınlara devredeceğiz. Bir partinin arka bahçesi olmayacak. Toplumun gerçek sorunlarına çözüm üretecek” dedi.