Gündem Kızılay’dan ramazanda iyilik eli

Kızılay’dan ramazanda iyilik eli

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Kızılayı, gelenekselleşen ramazan yardımlarını bu yıl “Ramazan Bereketini Paylaşan Tüm Kalplere Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

Kızılay’dan ramazanda iyilik eli

 

CİHAT ASLAN İSTANBUL

Haberin Devamı

Gıda kolisi ve nakdi yardım şeklinde 225 milyon TL tutarındaki yardımı 8 milyon ihtiyaç sahibine 60 bin Kızılay gönüllüsüyle dağıtacaklarını aktaran Türk Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, ramazanın bir seferberlik ayı olduğunu ve büyük bir iyilik ordusu olarak kendilerinin de sefere çıktıklarını belirtti.

103 milyon nakdi yardım

Dr. Kınık, yapılacak yardımların detaylarına ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “Kızılay gıda kolileri bu yıl da binlerce ailenin ramazan sofrasını bereketlendirecek. İçerisinde ayçiçek yağı, kırmızı mercimek, domates salçası, kuru fasulye, gibi temel gıda malzemelerinin bulunduğu 120 TL değerindeki toplam 175 bin adet gıda kolisiyle de ramazan ayı boyunca 700 bin kişilik yardım ihtiyaç sahibi ailelere ulaşılacak. 206 bin aileye hane başı 500’er TL’den 103 milyon TL’lik nakdi destek sağlanacak. Bu yardımlar içerisinde özellikle afetlerden etkilenen İzmir, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Tunceli ve Giresun’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara 23 milyon TL değerinde nakdi yardım ulaştırılacak. Yaklaşık 570 bin kavurma konservesiyle 2 milyon 280 bin ihtiyaç sahibine destek sağlanacak. Yurt genelindeki 26 aşevi ve 44 mobil ikram aracıyla ramazan döneminde de 2 milyon 256 bin kişilik iftarlık yemek verecek.

Yazarlar