Gündem Kızkardeşlerinin sesi oldu

Kızkardeşlerinin sesi oldu

31.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplumsal cinsiyet eşitliği aktivisti lise son sınıf öğrencisi Selin Özünaldım, Global Hedefler Haftası'nda Dubai Expo 2020'de Türkiye'yi temsil etti.

Kızkardeşlerinin sesi oldu

 

MELTEM GÜNAY İstanbul - Özünaldım, Türkiye'de kadın ve kız çocuklarının güçlenmesi için sürdürdükleri projeleri Milliyet'e anlattı. Birleşmiş Milletler Vakfı tarafından 2021'i Şekillendiren Kadınlar Listesi'ne seçilerek dünyada ilham verici kadınlar arasına girme başarısı gösteren Selin Özünaldım, dünyanın en önemli etkinliklerinden biri olan Dubai Expo'da Türkiye'yi temsil etti. Global Hedefler Haftası çerçevesinde düzenlenen toplantıda Türkiye'deki çalışmaları anlattığını belirten Özünaldım, "Dünya liderlerini, değişim için çalışan insanları, sporcuları, sanatseverleri bir araya getiren ve şu ana kadar yapılan en büyük Expo olan Dubai 2020, altı ay sürecek ve 9 milyon katılımcı ile gerçekleşiyor. Ben de bunun bir parçası olmaktan büyük gurur duydum" dedi.

Haberin Devamı

Lider genç kızlar

Global Hedefler Haftası kapsamında konuşmacı olarak yer aldığını dile getiren Özünaldım, şöyle devam etti:

"Bu özellikle sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerine pek çok panel ve etkinlik gerçekleşti. Ben de bu kapsamda Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Storytelling Lab etkinliğinde konuşmacıydım. BM Küresel İletişim Genel Sekreter yardımcısı Melissa Fleming ve Cannes Lions Başkanı Philip Thomas'ın da katılımıyla gerçekleşti bu etkinlik. Onlarla aynı sahneyi paylaşmak çok büyük gurur. Birleşmiş Milletler Vakfı'nın başlattığı ve genç kızların liderlik becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan Girl Up Hareketi'ni temsilen orada bulundum. Bu hareketin ülkemizdeki kurucusuyum. Odak noktalarımızı, daha önce yaptığımız çalışmaları, misyonumuzu ve kendi aktivizm hikayemi paylaşma imkânı buldum. Panelimizin moderatörlüğünü de Birleşik Arap Emirlikleri'nin Baş Hikâye Anlatıcılığı Görevlisi Rached Al Falahi yaptı.

Haberin Devamı

Cinsiyet eşitliği

Girl Up'un çalışmalarından kuruluş hikâyemizden neler yaptığımızdan, amaçlarımızdan ve gelecek hedeflerimizden bahsettim. Yine Birleşmiş Milletler'le sürdürdüğümüz çalışmaları anlattım. Bunun yanı sıra 'Sınıfının Ötesi' isimli sosyal medyadan başlattığımız çalışma hakkında bilgiler verdim. Genç kızlarımızı eğitmek amacını taşıdığımızı ve bununla ilgili gençlerin liderliğini yaptığı dört farklı hareketle yaptığımız iş birliklerinden bahsettim. Yine aktivist Kızkardeşler adı altında yaptığımız çalışmaları anlattım. Gelecek planlarımızla ilgili olarak Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 2030'a kadar cinsiyet eşitliği anlamımda amaçlarımızı, bu amaçlara ulaşmak için yapacağımız çalışmaları dile getirdim.

Bütün çalışmalarımız büyük ilgi gördü."