Gündem Koç Üniversitelilerin büyük onuru

Koç Üniversitelilerin büyük onuru

05.08.2008 - 00:04 | Son Güncellenme:

Koç Üniversitesi’nden 3 bilim insanı farklı ödüller kazanırken, bir bilim insanı da, uluslararası göreve atandı.

Koç Üniversitelilerin büyük onuru

Tarih Bölümü’nden Doç. Dr. Dilek Barlas, Avrupa Bilim Vakfı’nın Beşeri Bilimler Komitesi’ne TÜBİTAK temsilcisi olarak atanırken, Prof. Dr. Zeynep Aycan Dünya Ekonomi Forumu tarafından “Seçkin Genç Bilim İnsanı” seçildi.
Fizik Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Alper Kiraz ile Ekonomi Bölümü’nden Doç. Dr. Selva Demiralp ise çalışmalarıyla, TÜBİTAK tarafından alanlarında Teşvik Ödülü’nü kazandılar.
Avrupa’nın 30 farklı ülkesinden hayatını bilimsel araştırmaya adamış 77 üyesi bulunan ve Avrupa kalite standartlarında bilimi teşvik eden Avrupa Bilim Vakfı, kurulduğu 1974 yılından beri geniş bir alanda bilimsel girişimleri koordine ediyor. Doç. Dr. Dilek Barlas, Türkiye ve Avrupa tarihi üzerine odaklanarak, özellikle Türkiye diplomasi tarihi, Türkiye-Avrupa ilişkileri ve siyasal ekonomi ve karşılaştırmalı tarih konularında araştırmalarını sürdürüyor.

Farklı yönlere etki...
Dünya Ekonomi Forumu tarafından yılın “Seçkin Genç Bilim İnsanı” seçilen Prof. Dr. Zeynep Aycan’ın uzmanlığı kültürlerarası yönetim üzerine. Aycan, kültürün kurumsal süreçlerinin, liderlik, insan kaynakları yönetimi ve kadın kariyer gelişimi gibi farklı yönlerine etkisi üzerinde odaklanıyor.
Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selva Demiralp, TÜBİTAK tarafından “Sosyal Bilimler Alanında Teşvik Ödülü”ne layık görüldü.
Makroekonomi, bankacılık ve ekonometri alanlarında araştırmaları bulunan Demiralp bir süre önce, sosyal bilimler alanında TÜBA-GEBİP Ödülü’nü almıştı. 

Teşvik ödülü
Fen, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alper Kiraz’a ise, su tutmayan yüzey üzerinde duran mikrodamlacıklar ile yaptığı optik alanındaki çalışmalarından dolayı, yine TÜBİTAK tarafından “Temel Bilimler Alanında Teşvik Ödülü” verildi. Nano-optik alanında çalışmalar yürüten Kiraz 2006 yılında fizik alanında TÜBA-GEBİP Ödülü’nü almıştı.

Haberin Devamı

Koç Üniversitelilerin büyük onuru