Gündem Koca yürekli Hayri hoca!

Koca yürekli Hayri hoca!

30.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Edebiyat öğretmeni Hayri Aktaş geçen yıl maaşıyla kitap bastırıp geliriyle 12 ihtiyaç sahibine tekerlekli sandalye aldı. Hayri Öğretmen bu kez de trafik kazası sonrası felç kalan öğrencisi için kolları sıvadı...

Koca yürekli Hayri hoca

İstanbul Beyoğlu İstanbul Atatürk Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan Hayri Ataş (46), Türkiye’nin özlemini duyduğu, herkese örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Henüz 2 yaşındayken geçirdiği çocuk felci nedeniyle sol bacağı felçli kalan Hayri öğretmen, tam 22 yıldır genç kuşakları geleceği hazırlarken, tekerlekli sandalyeye mahkum ihtiyaç sahipleri için yardım projeleri gerçekleştiriyor. Azerbaycan’daki MEB’e ait okulda 5 yıl görev yapan Hayri öğretmen, bu ülkedeki 12 ihtiyaç sahibinin tekerlekli sandalyeye kavuşması için “Yalnız Ömür Boyu” isimli bir kitap kaleme aldı. Öğretmenlik maaşından arttırdığı paralar ile kendi kitabını bastıran Hayri öğretmen, elde ettiği gelir ve biriktirdiği 2 bin doları 12 tekerlekli sandalye için bağışladı.

İlk baskıda 500 sattı

Türkiye’ye döndükten sonra Beyoğlu İstanbul Atatürk Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği görevine atanan Hayri Ataş, bu kez kaza sonucu sakat kalan öğrencisi Hasan Can Çörüt (15) için kolları sıvadı. Çörüt’ün aylık 5 bin lirayı geçen tedavi masraflarının karşılanması için “Yalnız Ömür Boyu” isimli kitabını 2. kez bastıran Hayri öğretmen, buradan gelecek geliri felçli Hasan Can’a bağışlamak için çalışmalara başladı. Toplam 1000 adet basılan ve şimdiye kadar 500’den fazlası satılan kitaptan elde edilen gelirin ilk kısmını Çörüt’ün ailesine teslim eden Hayri Öğretmen, şunları söyledi: “Bugüne kadar 14 kitap yazdım. Bu kitaplardan elde edilen geliri tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara aktardım. Hasan Can, TEOG’da ilk yüzde 5’e giren başarılı bir öğrenci. Eskişehir’de trafik kazası geçirince boyundan aşağısı felç kaldı. Annesi kazada vefat edince Hasan Can’ın evdeki bakımını babası üstlenmeye başladı. Marangozluk yapan baba Ömür Bey’in tedavi masraflarını karşılaması için ayda 5 bin liranın üzerinde ek gelire ihtiyacı var. Böyle bir durumda kayıtsız kalamazdım. Sağolsun okul müdürümüz Nureddin Turan da yardım kampanyası için var gücüyle çabalıyor. Bizim bölgemizdeki okulların öğretmenleri ve öğrenci velileri kitabı satın alarak Hasan Can’a yardımcı oluyor. Öğretmen arkadaşlarımız, her gün dönüşümlü olarak Hasan Can’ın evine giderek ders veriyor. Elimizden geleni yapmak vazifemiz.”

‘Annem için başaracağım’

Koca yürekli Hayri hoca


Yaşadıklarına rağmen “İyi olacağıma, eski günlerime döneceğime inanıyorum” diyen Hasan Can Çörüt şöyle devam etti:
“Başarılı bir öğrenim hayatımın yanı sıra futbolda da başarılıydım ve amatör spor kulübünde lisanslı futbol oynuyordum. TEOG sınavına girdiğim 2015 yılında 500 tam puan üzerinden 467 almıştım. Kendime söz verdim. Annem icin okul hayatımı bırakmayacaktım. Babam her daim yanımda, elim, ayağım oldu. Hayri öğretmenimin yardım kampanyası beni çok duygulandırdı. Duyarlı insanlarımız sayesinde tedavi masraflarımı karşılayabileceğim. İyi olacağıma, eski günlerime döneceğime inanıyorum.”

Hasan Can’ın babası Ömür Çörüt ise Hayri öğretmen minnettar olduklarını dile getirerek şunları söyledi:

“Oğlumun haftada en 4-5 gün fizik tedavi görmesi gerekiyor. Devletin verdiği imkanlar yetersiz. Devlet hastanelerindeki tedavi süresi 20 dakika ile kısıtlı. Özel bir merkezde fizik tedavi alıyoruz. Günlük tedavi masrafı 250 liranın üzerinde. Oğlumun eskisi gibi sağlığına kavuşmasından başka bir dileğim yok.”