Gündem Koca’dan sosyal mesafe özrü! ‘Benim kusurum öngörmedim’

Koca’dan sosyal mesafe özrü! ‘Benim kusurum öngörmedim’

25.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın babası Muhammed Emin Saraç’ın cenazesinde pandemiye rağmen sosyal mesafe kuralına uyulmadığı eleştirilerine ilişkin konuştu.

Koca’dan sosyal mesafe özrü ‘Benim kusurum öngörmedim’

 

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, “Ben cenazede o tarz mesafenin ortadan kalkabileceği bir görüntünün olabileceğini öngörmedim. Öngörmem gerekiyor muydu? Evet gerekiyordu. Bu benim kusurum. Vatandaşımızdan bu anlamda özür diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi’ne her bir dozu 12 dolardan fatura edildiği” iddiasına ilişkin soru üzerine Koca, “Maalesef bu dönemde vatandaşımızın zihnini bulandırmak ve siyasi arenaya çekmek isteyenler oluyor. Vatandaşımıza bu anlamda veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Bununla ilgili detaylı bilgiyi de vatandaşımızın zihnini bulandırmak isteyenlere cevaben, vatandaşımıza yönelik yarın (bugün) basın toplantısında detaylı açıklamada bulunacağım” ifadelerini kullandı.

Günlük vaka 10 bine dayandı

Türkiye’de dün 124 bin 15 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 561 kişinin testi pozitif çıktı, 72 kişi yaşamını yitirdi. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu verilerine göre, 660 kişiye hastalık tanısı konuldu, 5 bin 297 kişinin tedavisi ya da karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 2 milyon 540 bin 293’e yükseldi. Test sayısı 32 milyon 684 bin 747’ye ulaştı. Vaka sayısı 2 milyon 665 bin 194, vefat sayısı 28 bin 285, ağır hasta sayısı bin 200 oldu.