Gündem Köksal Karabay’a 9 ay sonra özgürlük

Köksal Karabay’a 9 ay sonra özgürlük

08.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mahkeme, K.Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirildiği olayın kilit ismi emekli Korgeneral Karabay’ın da arasında bulunduğu 15 sanığın tahliyesine karar verdi

Köksal Karabay’a 9 ay sonra özgürlük

28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi dün müzakerenin ardından duruşmanın ara kararlarını açıkladı. Mahkeme sanıklardan Çevik Bir, Çetin Doğan, Erol Özkasnak, İdris Koralp ve Kenan Deniz’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme, dosya kapsamına göre tutukluluklarının devamını gerektirir nedenler bulunmadığından yurtdışına çıkış yasağı ve 15 günde bir en yakın karakola giderek imza vermeleri şartıyla 15 sanığı tahliye etti.

Tahliye olan isimler
2003’te Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirildiği olayın kilit ismi, dönemin Genelkurmay Harekât Başkanı emekli Korgeneral Köksal Karabay, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı’ndan emekli olan Orgeneral Orhan Yöney, Balyoz davasından 18 yıl hapse mahkum edilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, dönemin Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hüsnü Dağ, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere İstihbarat Daire Başkanı emekli Tümgeneral Çetin Dizdar, Genelkurmay Personel Başkanlığı General-Amiral Şubesinde görev yapan emekli Korgeneral Tevfik Özkılıç ile emekli Korgeneral Vural Avar, emekli Tümgeneral Ayhan Cansevgisi, emekli Tümgeneral Şevket Turan, emekli Koramiral Aydan Erol, emekli Koramiral Altaç Atılan, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Tuğgeneral Refik Zeytinci, emekli Albay Cengiz Çetinkaya ve emekli Albay Ruşen Bozkurt.