Gündem Komşusunun evini soydu

Komşusunun evini soydu

01.09.2008 - 07:47 | Son Güncellenme:

Krediyi ödeyemeyen kadın, tatile çıkan komşusunun 'eve göz kulak olması' için bıraktığı anahtarla içeri girdi ve.. Yeni

Komşusunun evini soydu

ADANA'da 29 yaşındaki Neslihan Sert, yedeğini yaptırdığı anahtarla açtığı komşusunun dairesine girip, yatak odasındaki çelik para kasasını çilingire açtırarak bir kilo altın, 400 Euro ve 50 YTL'yi çaldı.

Haberin Devamı

Olay, Cemalpaşa Mahallesi Ordu Caddesi'nde meydana geldi. Yaklaşık 5 yıldır işçi emeklisi İ.K. ile komşuluk yapan Neslihan Sert, temizlik yapmak, ziyaret gibi bahanelerle girip çıktığı komşusunun daire kapısının anahtarının kopyasını çıkarttı. Ev sahiplerinin tatile gitmesini fırsat bilen Sert, komşularının dairesine girdi. Kendi eviymiş gibi hareket eden Sert, telefonla çağırdığı çilingire, “Eşim kasanın anahtarını kaybetmiş, kasanın açılması gerekiyor” diyerek çelik para kasasını açtırdı. Çilingirin evden ayrılmasından sonra kasada bulunan bilezik, yüzük, zincir gibi takılardan oluşan bir kilo altın, 400 Euro ile 50 YTL'yi alan Sert, kapıyı kilitledikten sonra evden ayrıldı.

Bir ay sonra tatilden dönen İ.K., yatak odasında bulunan çelik para kasasının açık olduğunu ve takılarının yerinde bulunmadığını görünce şoke olup polise haber verdi. İ.K.'nın bildirmesi üzerine harekete geçen polis ekipleri, Cemalpaşa ve Reşatbey mahallelerindeki çilingirleri tek tek dolaştı. Olay yerinin adresini veren ekipler, bir anahtarcının, “Bir hafta önce orta boylarda, etine dolgun genç bir kadın kasasının anahtarını kaybetmiş, bana açtırdı” demesi üzerine polisler İ.K.'nın komşuları üzerinde yoğunlaştı. Çilingirin verdiği eşkalden yola çıkan Hırsızlık Bürosu ekipleri, olayın İ.K.'nın yıllarca komşuluğunu yapıp, evlerine girip çıkan Neslihan Sert tarafından gerçekleştirildiğini tespit etti.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan Neslihan Sert, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda suçunu itiraf etti. İfadesinde, “TOKİ'den daire almak için başvuruda bulunmuştuk. Taksitleri ödeyemedik, bankadan kredi çektik. Bir kafeteryada aşçı olarak çalışan eşim kredi taksitlerini de ödeyemeyince böyle yapmak zorunda kaldım. Çaldığım altınları da 3 ayrı kuyumcuya sattım” dedi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu tamamlanan Neslihan Sert hırsızlık suçundan Adliye'ye sevk edilirken, sattığı altınları kuyumculardan alan polis, İ.K.'ya teslim etti.