Gündem Konser için kurulan platform yıkılmıştı! Tarkan'dan Gündoğdu duyurusu

Konser için kurulan platform yıkılmıştı! Tarkan'dan Gündoğdu duyurusu

08.09.2022 - 15:58 | Son Güncellenme:

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarkan'ın konser vereceği alandaki dev platform gece çöktükten sonra havanın aydınlanmasıyla incelemeler başlatılırken yeni bir açıklama da geldi.

Konser için kurulan platform yıkılmıştı Tarkandan Gündoğdu duyurusu

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Tarkan'ın konser vereceği alandaki dev platform gece çöktükten sonra havanın aydınlanmasıyla incelemeler başlatıldı. Alanda incelemelerin tamamlanmasının ardından enkazın kaldırılacağı belirtildi. 

Haberin Devamı

İzmir'in kurtuluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında yarın düzenlenecek Tarkan konseri öncesi facianı eşiğinden dönüldü. Cumhuriyet Meydanı yakınında kordon boyunda yaklaşık 1 hafta önce dev sahnenin kurulumu için çalışma başlatıldı. Sahne, müzik sistemi ve uzaktaki seyircilerin izleyebilmesi amacıyla dev ekranların kurulumu için ekipler, çalışmalarını sürdürürken, dün saat 23.00 sıralarında Tarkan'ın konser vereceği sahnede dev platform henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmada, enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Kazada platformun yakınında bulunan 1 kişi, hafif yaralandı. Yaralı, tedbiren Nevvar-Salih İşgören Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

GÜN İÇİNDE ENKAZIN KALDIRILMASI PLANLANIYOR

Tarkan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir'e giderken sahnemin yıkıldığı haberini aldım. Çok üzüldüm ama can kaybı ve yaralı olmamasına çok sevindim. Emek veren herkesin ve ekip arkadaşlarımın iyi olduğunu bilmek beni çok mutlu etti. Herkese çok geçmiş olsun. Bu arada ben yoldayım. İzmir'e gidiyorum. Bu konserin gerçekleşmesi için elimizden ne gelirse yapacağız" dedi.

Bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, vinçlerle sahnenin daha fazla çökmesinin önüne geçildi. Platformu kuran ekip ve itfaiye ekiplerince havanın aydınlanmasıyla bölgede incelemeler yapıldı.

Konser için kurulan platform yıkılmıştı Tarkandan Gündoğdu duyurusu

60 TONLUK ÇELİK PLATFORM KALDIRILIYOR

İzmir'de 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın konser vereceği, dün akşam yıkılan çelik platform, teknik ekip tarafından incelendi. Değerlendirmelerin ardından yaklaşık 60 ton ağırlığındaki çöken sahnenin kaldırılmasına karar verildi. 6 vinçle desteklenen sahnenin söküm işlemi başlatıldı. Sahnenin kontrollü olarak kaldırılabilmesi için önce brandaların söküleceği, ardından yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki LED’lerin taşınacağı bildirildi. Platform arkasındaki 3 dev jeneratör ise çalışma alanını genişletmek ve güvenlik amacıyla bölgeden kaldırıldı. Öte yandan, çöken platform dronla havadan görüntülendi.

Haberin Devamı

Gündoğdu Meydanı'nda 9 Eylül etkinlikleri için ayrılan alanda sahne kurulumu için hazırlıklar başladı. Olayla ilgili polisin soruşturma başlattığı öğrenildi.

TARKAN GÜNDOĞDU MEYDANI'NDA SAHNEYE ÇIKACAK

İzmir'de 9 Eylül etkinlikleri kapsamında Tarkan'ın vereceği konser için yeni yer belli oldu. Tarkan, sevenleriyle Gündoğdu Meydanı'nda buluşacağını sosyal medya hesabından duyurdu. Twitter sayfasından paylaşım yapan Tarkan, "Güzel İzmir, yarın akşam Gündoğdu Meydanı'na hepinizi bekliyorum. Nazarımız da çıktığına göre İzmir'in kurtuluşunun 100. yılını büyük bir coşkuyla kutlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

Tarkan'ın paylaşımı üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Twitter sayfasından yaptığı paylaşımda, "Büyük bir özenle sahneyi kuran ve beklenmedik bir kazayla karşılaşan ekibinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarihe geçecek kutlama için hazırız" ifadelerine yer verdi. Ardından bir paylaşım daha yapan Başkan Soyer, "Zafer coşkumuz engel tanımaz. Megastar Tarkan konseri, Gündoğdu Meydanı'nda, Türkiye tarihinin en görkemli sahnesinde olacak. Tüm Türkiye'yi yarın akşam ikinci yüzyılın başlangıcına tanıklık etmeye davet ediyorum" dedi.